ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 10:32:44μ.μ.
12
Ιουλίου

Ρωσία: Η ενέργεια έσωσε την οικονομία από τις κυρώσεις – Πλεόνασμα ρεκόρ 20ετίας στο εξωτερικό ισοζύγιο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Τα στοιχεία της ρωσικής Τράπεζας που επιβεβαιώνουν πηγές στο εξωτερικό

 

Η Δύση μπορεί να απομόνωσε την οικονομία της Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όμως η ενέργεια έσωσε το Κρεμλίνο, καθώς η Μόσχα κατέγραψε ρεκόρ 20ετίας στο πλεόνασμα που αφορά το εξωτερικό ισοζύγιο.

 

Σύμφωνα με το bloomberg.com, τα στοιχεία για την ρωσική οικονομία προέρχονται από την Τράπεζα της Ρωσίας και επιβεβαιώνονται από πηγές στο εξωτερικό, όπου δεν συνδέονται με την Μόσχα.

 

Με βάση τα δεδομένα λοιπόν, το πλεόνασμα της Ρωσίας ήταν το μεγαλύτερο τουλάχιστον από το 1994, ενώ για τους πρώτους έξι μήνες του 2022, το πλεόνασμα έφτασε τα 138,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας.

 

Επίσης, οι εξαγωγές ήταν 153,1 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, ελαφρώς μειωμένες από 166,4 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ρωσίας. Οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης, στα 72,3 δισ. δολάρια από 88,7 δισ. δολάρια.

 

Έτσι, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πλεόνασμα διευρύνθηκε τον Ιούνιο σε περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια από 14 δισεκατομμύρια δολάρια που υπολογίζονταν τον Μάιο.

 

 

Παρόλα αυτά, ο οικονομολόγος με έδρα το Λονδίνο, Σκοτ Τζόνσον που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν στην οικονομία της Ρωσίας,δήλωσε ότι «ένα αυξανόμενο εμπορικό πλεόνασμα λέει πολλά για το τι πάει καλά για τη Ρωσία, από τις υψηλές τιμές των εμπορευμάτων έως τη διαρκή ζήτηση από πολλούς εξαγωγικούς εταίρους. Αλλά την ίδια ώρα, είναι επίσης ένα σύμπτωμα δυσφορίας με την βουτιά στις εισαγωγές να σπέρνει αναστάτωση σε ολόκληρη την οικονομία».

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

Διαβάστηκε 29 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα