ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 - 1:33:52μ.μ.

banner468x60

03
Ιουνίου

Ρωσία: Λουκέτο έβαλε ειδησεογραφική ιστοσελίδα που είχε χαρακτηριστεί «ξένος παράγοντας»

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Το Κρεμλίνο συνεχίζεται η επέκταση των μέτρων εναντίον μερίδας ΜΜΕ

H ειδησεογραφική ιστοσελίδα VTimes στη Ρωσία, η οποία τον περασμένο μήνα χαρακτηρίστηκε από τις Αρχές «ξένος παράγοντας», ανακοίνωσε σήμερα (03/06) ότι κλείνει. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η επέκταση των μέτρων εναντίον μερίδας ΜΜΕ που λαμβάνει το Κρεμλίνο.

 

Η VTimes ανακοίνωσε ότι ο χαρακτηρισμός αυτός απομάκρυνε τους εταίρους της, κατέστρεψε την επιχείρησή της και κατέστησε δυσκολότερο το ρεπορτάζ.

 

Η Ρωσία χρησιμοποιεί τον όρο «ξένος παράγοντας» για να χαρακτηρίσει τους οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και που -σύμφωνα με τη Μόσχα- εμπλέκονται σε πολιτικές ενέργειες. Ο όρος αυτός έχει αρνητική χροιά και παραπέμπει στη σοβιετική εποχή, υποβάλλοντας αυτούς που χαρακτηρίζονται έτσι σε επιπλέον γραφειοκρατικό λεπτομερή έλεγχο.

 

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο χαρακτηρισμός αυτός απαιτεί από τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν ένα κείμενο 24 λέξεων που θα αναφέρει ότι οι εκδόσεις τους διανέμονται από ένα μέσο, το οποίο «ικανοποιεί την λειτουργία ενός ξένου παράγοντα».

 

Η VTimes ιδρύθηκε τον περασμένο χρόνο από μια ομάδα δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει την Vedomosti, μια έγκριτη οικονομική εφημερίδα της Ρωσίας, αφού κατηγόρησαν τον νέο διευθυντή της για φιλοκρεμλινική λογοκρισία.

 

«Ο χαρακτηρισμός “ξένος παράγοντας”… έχει καταστρέψει το επιχειρηματικό μοντέλο της VTimes και ιδρύσαμε αυτό το Μέσο ως επιχείρηση. Οι διαφημιστές και οι συνεργάτες μας δεν κατανοούν πώς να συνεργαστούν με έναν “ξένο παράγοντα” και δεν μπορούμε να τους ψέξουμε γι’ αυτό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέσο.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα