ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:38:29μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Ιανουαρίου

Συμφωνία Ομπάμα – Μέρκελ για συνεργασία στο προσφυγικό

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα

και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη δια τηλεφώνου χθες και συμφώνησαν ότι μια προγραμματισμένη σύσκεψη δωρητών στο Λονδίνο θα αποτελέσει ευκαιρία να εμπνεύσουν παγκόσμιες προσπάθειες για το θέμα, είπε ο Λευκός Οίκος.

 

Ο Ομπάμα είπε στη Μέρκελ ότι προγραμματίζει σύνοδο κορυφής ηγετών στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο για να εξασφαλίσει νέες δεσμεύσεις που θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, συμπλήρωσε ο Λευκός Οίκος.

 

«Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν τους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν ώστε να προστατεύσουν και να εφοδιάσουν (με τα αναγκαία) τα εκατομμύρια των ανθρώπων των οποίων οι ζωές έχουν ανατραπεί από τον πόλεμο», είπε.

 

Σύμφωνα με νωρίτερη δήλωση του γερμανού εκπρόσωπου τύπου Στέφεν Ζάιμπερντ, ο Ομπάμα υποσχέθηκε να υποστηρίξει τις προσπάθειες να μειωθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη «με ουσιαστικό τρόπο».

 

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι η λύση για την κρίση της Συρίας και της Ουκρανίας πρέπει να είναι μόνο πολιτική.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 173 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα