ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 3:38:35π.μ.
21
Ιανουαρίου

Συρία: Προς αναβολή η έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες ενδεχομένως να μην ξεκινήσουν - όπως είναι προγραμματισμένο - στις 25 Ιανουαρίου, καθώς οι μεγάλες δυνάμεις θα πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν πίεση σε διπλωματικό επίπεδο προς τις εμπλεκόμενες πλευρές στον πόλεμο της Συρίας,

για να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως τόνισε την Τετάρτη ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία Σταφάν ντε Μιστούρα.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN από το Νταβός, όπου πραγματοποιείται το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ο ντε Μιστούρα τόνισε πως θα γνωρίζει την Κυριακή εάν οι διαπραγματεύσεις ξεκινήσουν την Δευτέρα (25 Ιανουαρίου), αλλά πρόσθεσε πως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν «σοβαρές συζητήσεις για την ειρήνευση», που θα επιφέρουν απτά αποτελέσματα, όπως η κατάπαυση του πυρός και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

«Πιστεύω πως μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις, ίσως όχι στις 25 (Ιανουαρίου), αλλά χρειάζεται να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση και να διατηρήσουμε την δυναμική», τόνισε, εκτιμώντας πως η Ρωσία έχει ιδιαίτερο συμφέρον να μην εμπλακεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στον πόλεμο στη Συρία.

 

Παράλληλα τόνισε πως, παρά τη ρήξη στις σχέσεις Τεχεράνης-Ριάντ, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία «ενδεχομένως να συνειδητοποιούν πως έφτασε η στιγμή για να προσπαθήσουν να βρουν μια πολιτική λύση (για τη Συρία), που θα είναι ένας συμβιβασμός», πρόσθεσε.

 

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε από την Ουάσιγκτον, σχετικά με τις δηλώσεις ντε Μιστούρα, πως μια καθυστέρηση διάρκειας μίας ή δύο ημερών στην έναρξη των συνομιλιών, δεν θα είναι και «το τέλος του κόσμου».

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 182 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα