ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 4:00:25π.μ.

banner468x60

14
Φεβρουαρίου

Στη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων της ΕΕ η Ρωσία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Συμβολικό μέτρο στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 

Στη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων προσέθεσε τη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα μέτρο κυρίως συμβολικό για μια χώρα στην οποία ήδη επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις που συνδέονται με την εισβολή της στην Ουκρανία.

 

Εκτός από τη Ρωσία, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, η Κόστα Ρίκα και τα Νησιά Μάρσαλ προστέθηκαν επίσης στον κατάλογο αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει πλέον 16 οντότητες.

 

Η εγγραφή μιας χώρας στον εν λόγω κατάλογο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθιστά δυσκολότερες τις εμπορικές συναλλαγές με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σ’ αυτή, εξήγησε εκπρόσωπος του Συμβουλίου της ΕΕ. Ωστόσο αυτή η λίστα επικρίνεται για αναποτελεσματικότητα από τη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.

 

Παράλληλα η Βόρεια Μακεδονία, τα Μπαρμπέιντος, η Τζαμάικα και η Ουρουγουάη αφαιρέθηκαν από μια «γκρίζα λίστα» καθώς εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 26 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα