ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 12:26:07π.μ.
21
Αυγούστου

Στην κατηγορία 3 ο κυκλώνας Γκρέις – Απειλεί ξανά το Μεξικό

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι στη Βερακρούς.

H τροπική καταιγίδα Γκρέις έγινε κυκλώνας Κατηγορίας 3 και απειλεί-για δεύτερη φορά-τις μεξικανικές ακτές του Κόλπου, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

 

«Ο Γκρέις έγινε γρήγορα μείζων κυκλώνας», τόνισε το NHC, διευκρινίζοντας ότι χθες βράδυ (σήμερα στις 06:00 ώρα Ελλάδας) το «μάτι» του φαινομένου βρισκόταν 120 χιλιόμετρα από την Τουτσπάν, στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), και γύρω του έπνεαν άνεμοι ταχύτητας ως και 195 χιλιομέτρων την ώρα.

 

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο πέρασε ήδη μια φορά προχθές Πέμπτη από το Μεξικό, διατρέχοντας τη χερσόνησο του Γιουκατάν, χωρίς πάντως να σημειωθούν θάνατοι ή σοβαρές υλικές ζημιές.

 

Ο Γκρέις απειλεί τώρα να πλήξει τη Βερακρούς, πετρελαιοπαραγωγική πολιτεία, με τις σφοδρές βροχοπτώσεις (15-30 εκατοστών, ακόμη μεγαλύτερες κατά τόπους) και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που φέρνει.

 

«Καλούμε τον πληθυσμό να επαγρυπνεί», τόνισε η Λάουρα Βελάσκες, επικεφαλής της μεξικανικής αρχής Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ χθες.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 89 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα