ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:14:47π.μ.
01
Δεκεμβρίου

Ταϊλάνδη: Άδειασε βουδιστικός ναός επειδή οι μοναχοί βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ναρκωτικών

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Απομακρύνθηκαν από τον ναό και μεταφέρθηκαν σε κέντρο απεξάρτησης

 Ενας μικρός βουδιστικός ναός στην Ταϊλάνδη έμεινε χωρίς μοναχούς, αφού όλοι τους απομακρύνθηκαν επειδή βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ναρκωτικών, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι., σε δημοσίευμα του BBC.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC τέσσερις μοναχοί, συμπεριλαμβανομένου του ηγούμενου, βρέθηκαν θετικοί σε τεστ για μεθαμφεταμίνη στη βόρεια επαρχία Phetchabun, δήλωσε αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. Ο Boonlert Thintapthai δήλωσε ότι οι μοναχοί μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε κλινική για να υποβληθούν σε θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

 

O έλεγχος έγινε εν μέσω εθνικής εκστρατείας για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών.

 

Οι μοναχοί φέρονται να απομακρύνθηκαν από το ναό αφού η αστυνομία έκανε τεστ ούρων τη Δευτέρα, στο οποίο βγήκαν θετικοί και οι τέσσερις άνδρες. Οι αξιωματούχοι δεν ανέφεραν τι ήταν αυτό που είχε προκαλέσει τις υποψίες της αστυνομίας για τους μοναχούς του συγκεκριμένου ναού.

 

Ο κ. Thintapthai δήλωσε στο AFP ότι «ο ναός είναι πλέον άδειος από μοναχούς και οι κάτοικοι του κοντινού χωριού ανησυχούν ότι δεν μπορούν να ασκήσουν τη βουδιστική πρακτική όπου οι πιστοί αποκτούν μια προστατευτική δύναμη μέσω καλών πράξεων – σε αυτή την περίπτωση δίνοντας φαγητό στους μοναχούς.

 

Ωστόσο, ο κ. Thintapthai δήλωσε ότι οι περιφερειακοί αξιωματούχοι ζήτησαν τη βοήθεια του τοπικού επικεφαλής των μοναχών, ο οποίος υποσχέθηκε να μεταφέρει μερικούς νέους μοναχούς στο ναό στην περιοχή Bung Sam Phan σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των πιστών.

 

Τα τελευταία χρόνια, η μεθαμφεταμίνη έχει καταστεί μείζον ζήτημα στην Ταϊλάνδη, με τις κατασχέσεις του ναρκωτικού να φτάνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2021, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

 

Η χώρα αποτελεί σημαντικό σημείο διαμετακόμισης της μεθαμφεταμίνης. Τα ναρκωτικά εισέρχονται στη χώρα από τη Μιανμάρ, τον μεγαλύτερο παραγωγό μεθαμφεταμίνης στον κόσμο μέσω του Λάος, αναφέρει το BBC. Τα χάπια στη συνέχεια πωλούνται στους δρόμους με αξία περίπου 50 μπατ (0,47 λίρες).

 

Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayuth Chan-ocha αποφάσισε τη λήψη αυστηρών μέτρων για τα ναρκωτικά αφού ένας πρώην αστυνομικός που είχε απολυθεί από το σώμα για κατοχή μεθαμφεταμίνης σκότωσε 38 άτομα κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε βρεφονηπιακό σταθμό.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα