ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 9:41:12μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
30
Δεκεμβρίου

Τη βοήθεια της Σερβίας στη διένεξη με την Ρωσία ζήτησε ο Νταβούτογλου

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία

ζήτησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου από τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.

 

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας «ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς αποδέχθηκε την έκκληση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να βοηθήσει τη χώρα του στην διένεξη με τη Ρωσία». Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι «ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον κ. Νίκολιτς την επιθυμία της Τουρκιάς να συνάψει καλές σχέσεις με τη Μόσχα».

 

Με τη συνάντηση Νικολιτς - Νταβούτογλου ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στο Βελιγράδι.

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την σερβική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από 130 τούρκους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη Σερβία.

 

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Τουρκίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Αχμέτ Νταβούτογλου συμφώνησαν, κατά την συνάντηση τους προχθές, τη σύσταση διακυβερνητικού συμβουλίου των δύο χωρών ενώ εξετάστηκαν και οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας κυρίως στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών. Οι δύο πρωθυπουργοί συμμετείχαν επίσης σε κοινή οικονομική διάσκεψη Σέρβων και Τούρκων επιχειρηματιών που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

 

 

 

πηγή: newpost.gr

Διαβάστηκε 169 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα