ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:42:23μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
27
Νοεμβρίου

Το ΚΚ Ρωσίας ζητεί την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία

και το Πατριαρχείο ζήτησαν την Τετάρτη Ρώσοι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Ρωσική Δούμα.

 

Ενδεικτικό, πάντως, του πόσο αβάσιμη είναι η συγκεκριμένη πρόταση-έκπληξη (σ.σ.: Eιδικά από τη στιγμή που δεν έχει υιοθετηθεί επίσημα από το Κρεμλίνο) είναι το γεγονός πως ο βουλευτής που τήν έκανε, ανέφερε πως η επιστροφή πρέπει να γίνει σε ένδειξη καλής θέλησης της Άγκυρας και του Ισλάμ στα αναφορικά με τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα,.

 

«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση, η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας αναγκαία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη. Η Ρωσία είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει από την πλευρά της την αποκατάσταση του ναού, για την οποία θα εργαστούν οι καλύτεροι Ρώσοι επιστήμονες και συντηρητές, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα μνημείο για την παγκόσμια Χριστιανοσύνη» δήλωσε ο Sergey Gavrilov του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

 

Ο βουλευτής του ΚΚ Ρωσίας υπενθύμισε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα τελετή εγκαινίων του Καθεδρικού Τεμένους, παρουσία μουσουλμανικών αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο και ηγετών κρατών, μεταξύ των οποίων ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

 

Σύμφωνα με τον Gavrilov η επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία θα ήταν ένα «φιλικό βήμα» τη δεδομένη χρονική μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα Τουρκίας-Ρωσίας. Παράλληλα, η Δούμα καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 186 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα