ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 - 6:01:11μ.μ.

banner468x60

05
Αυγούστου

Το ΟΜΑΝ επιβεβαίωσε πειρατεία στο τανκερ ASPHALT PRINCESS

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Το Ομάν έδωσε σήμερα την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ότι το τάνκερ Asphalt Princess ενεπλάκη σε πειρατεία στην Αραβική Θάλασσα, λίγη ώρα αφού η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας (UKMTO) ανακοίνωσε ότι το συμβάν έχει τελειώσει.

 

Τρεις πηγές υπηρεσιών ασφαλείας της ναυσιπλοΐας δήλωσαν στο Reuters χθες Τρίτη 04/08/2021 ότι το τάνκερ Asphalt Princess κατελήφθη από δυνάμεις που φέρονται να στηρίζονται από το Ιράν, κάτι που η Τεχεράνη διέψευσε.

 

Το Κέντρο Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Ομάν ανέφερε στο Twitter ότι έλαβε πληροφορίες πως το τάνκερ Asphalt Princess με σημαία Παναμά ενεπλάκη “σε ένα περιστατικό πειρατείας στα διεθνή ύδατα του Κόλπου του Ομάν”, ενώ πρόσθεσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό του σουλτανάτου έστειλε πολλά πλοία για να φροντίσουν για την ασφάλεια των διεθνών υδάτων.

 

Λίγο νωρίτερα σήμερα η UKMTO είχε ανακοινώσει ότι τα πρόσωπα που είχαν επιβιβαστεί στο τάνκερ “το εγκατέλειψαν” και πλέον το πλοίο είναι “ασφαλές” και “το περιστατικό τελείωσε”.

 

 

Πηγή:activenews.gr

Διαβάστηκε 82 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα