ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 - 3:47:51μ.μ.

banner468x60

13
Οκτωβρίου

Το Βολτ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Παρακολουθώντας με φρίκη της σκηνές βίας από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς,

το Βολτ Ελλάδας ενώνει τη φωνή του με άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις και καταδικάζει το άνευ προηγουμένου κύμα βίας κατά των Ισραηλινών αμάχων. Η κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας με κανένα τρόπο δεν δικαιολογεί τα εγκλήματα της Χαμάς, που δικαίως χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από το σύνολο του Δυτικού Κόσμου.

 

Οι φονικές πυραυλικές επιθέσεις, ψυχρές εκτελέσεις, βιασμοί και απαγωγές δεν πρόκειται να αποφέρουν κανένα όφελος στον Παλαιστινιακό λαό. Αντίθετα, έχουν προκαλέσει ήδη την οργή και την αντεπίθεση της Ισραηλινής κυβέρνησης και νέες εκατόμβες θυμάτων από έναν ακόμη πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας. Καλούμε την Ισραηλινή κυβέρνηση να επιδείξει τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο κατά την αντεπίθεσή της και το γεγονός ότι και οι Παλαιστίνιοι άμαχοι είναι παγιδευμένοι στη Γάζα υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

 

Η ίδια η Χαμάς όμως, καθώς και οι σύμμαχοί της, εξαπέλυσαν αυτές τις επιθέσεις προκαλώντας ανείπωτο πόνο τόσο στον Ισραηλινό όσο και στον Παλαιστινιακό λαό. Η διεθνής απομόνωση της Χαμάς και η αποδοκιμασία των τρομοκρατικών επιθέσεών της είναι μονόδρομος για να δοθεί διέξοδος από την εφιαλτική κατάσταση στη Γάζα και να επανέλθει η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων την οποία η Χαμάς ουδέποτε έχει υποστηρίξει.

 

Το Βολτ καλεί ταυτόχρονα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη να συνεχίσουν να παρέχουν την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της περιοχής αλλά και να αυξήσουν τις πιέσεις σε όλες τις πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας είναι ο μόνος βιώσιμος τρόπος να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας και να δοθεί λύση στην αραβοϊσραηλινή σύγκρουση με τρόπο που εξασφαλίζει την ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής.

Διαβάστηκε 9 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα