ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 1:56:39μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
12
Νοεμβρίου

Τουρκία: Οι αστυνομικές έφοδοι σε μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει ρουτίνα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε δύο εφημερίδες και ένα εβδομαδιαίο περιοδικό την τελευταία περίοδο, στο πλαίσιο μιας σειρά προσπαθειών να «φιμώσουν» τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τους δικηγόρους να καταδικάζουν τις ενέργειες αυτές ως «παράνομες επιδρομές».

Σύμφωνα με την Zaman Daily, ενώ τυπωνόταν η έκδοση της Πέμπτης, δεκάδες αστυνομικοί, οχήματα με κάνουλες νερού και ένα ελικόπτερο βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στην περιοχή Yenibosna της Κωνσταντινούπολης.

 

Η έφοδος διεξήχθη ύστερα από ισχυρισμούς πως η Özgür Bugün, μια δεύτερη έκδοση, εκτυπώνεται σε τυπογραφείο που ανήκει στη Zaman, ενώ προηγουμένως είχαν διαρρεύσει φήμες ότι η εφημερίδα είναι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης.

 

«Επιδρομές της αστυνομίας κατά των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης έχουν γίνει ρουτίνα» ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι των εφημερίδων οι οποίοι σκοπεύουν να κινηθούν νομικά καταγγέλλοντας την παράνομη εισβολή στην εταιρεία.

 

Η επιδρομή της Τετάρτης χαρακτηρίζεται ως «ντροπή», τη στιγμή που η Τουρκία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εν όψει της Συνόδου Κορυφής των G-20 αυτήν την εβδομάδα.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 221 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα