ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:59:11μ.μ.
06
Μαρτίου

Τουρκία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή για εξηγήσεις μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μαρκ Μίλι στη Συρία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Αντιδράσεις και από τη Δαμασκό για την κίνηση του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ

 

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία, Τζεφ Φλέικ, κλήθηκε σήμερα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, για να εκφράσει την ενόχλησή του για την επίσκεψη του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

 

Η Άγκυρα ζήτησε εξηγήσεις από τον Τζεφ Φλέικ, σχετικά με την αιφνιδιαστική επίσκεψη του στρατηγού Μαρκ Μίλι στη βορειοανατολική Συρία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 4 Μαρτίου.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μαρκ Μίλι, αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη σε μια αμερικανική βάση στη βορειοανατολική Συρία, με σκοπό να αξιολογήσει την αμερικανική αποστολή που έχει αναπτυχθεί εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια στην περιοχή αυτή, για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και για να επανεξετάσει τις δικλείδες ασφαλείας που προφυλάσσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες από τυχόν επιθέσεις.

 

Η επίσκεψη του Μαρκ Μίλι στην αμερικανική βάση, προκάλεσε την αντίδραση και της Δαμασκού, με το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας να καταδικάζει την επίσκεψη αποκαλώντας την «παράνομη» και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 14 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα