ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 11:23:51π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
26
Νοεμβρίου

Τουρκικός στρατός: Δεν ξέραμε ότι το αεροπλάνο ήταν ρωσικό

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά που άναψε με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού

κατέβαλε ο τουρκικός στρατός με την ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ.

 

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και ότι έχει ενημερώσεις τους Ρώσους στρατιωτικούς ότι δεν γνώριζαν την εθνικότητα του αεροπλάνου, όταν του απηύθυναν τις 10 προειδοποιήσεις.

 

Αναφέρουν ακόμη ότι ακολούθησαν τους κανόνες εμπλοκής όταν το αεροπλάνο δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις τους.

 

Σε μια προσπάθεια να δείξει έτοιμη για μια διπλωματική λύση, στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι βρίσκονται σε επαφή με τις στρατιωτικές αρχές στη Μόσχα και ότι έχουν ήδη εκφράσει την ετοιμότητά τους για συνεργασία.

 

Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, όπως την έχει αναρτήσει χρήστης του Twitter:

 

1anakoinosi-stratou

 

Μια σύντομη μετάφραση των όσων περιέχει η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού σύμφωνα με τη Daily Sabah:

 

1. Οσον αφορά την κατάρριψη του βομβαρδιστικού SU-24 που ανήκει στη ρωσική πολεμική αεροπορία, ο Ρώσος στρατιωτικός ακόλουθος και ο πολεμικός ακόλουθος επικοινώνησαν με την έδρα του Γενικού Επιτελείου στις 24 και 25 Νοεμβρίου και ενημέρωσαν τους αξιωματούχους ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό SU-24 στα συριακά σύνορα και έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό.

 

2. Συζητήσαμε τα εξής:

 

α. Οτι είχαμε προειδοποιήσει το τζετ, αλλά δεν πήραμε απάντηση


β. Οτι επιμείναμε και προειδοποιήσαμε 10 φορές, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση, αλλά όταν ένα αεροπλάνο παραβιάζει τον εθνικό μας εναέριο χώρο, επικαλούμαστε τους κανόνες εμπλοκής.


γ. Ο τουρκικός στρατός και το τουρκικό κράτος προσπάθησαν να βρουν και να διασώσουν τους δύο πιλότους.


δ. Θα δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που ετέθησαν και η ρωσική πλευρά θα κατανοήσει τους κανόνες και πώς χρησιμοποιούνται τα ραντάρ. Η Τουρκία κάνει ξεκάθαρο ότι είναι έτοιμη να μοιραστεί κάθε πληροφορία.


ε. Επιπλέον, νωρίτερα σε συνομιλίες που έγιναν με τη ρωσική πλευρά εκφράστηκε η ευαισθησία της Τουρκίας σε ότι αφορά τη συμμόρφωση με τους κανόνες εμπλοκής, ότι η εθνικότητα του αεροπλάνου δεν ήταν γνωστή και ότι όταν ένα αεροπλάνο πλησιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, εφαρμόζονται οι κανόνες εμπλοκής.


3. Οι πληροφορίες αυτές δόθηκαν στις στρατιωτικές αρχές της Μόσχας τηλεφωνικά και εκφράστηκε η ετοιμότητα για όλα τα είδη συνεργασίας.

 

 

Διαβάστηκε 183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα