ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 12:11:19μ.μ.
30
Μαρτίου

Τραγωδία στις Φιλιππίνες με φωτιά σε επιβατικό πλοίο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν

 

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους.

 

Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε κλιματιζόμενες καμπίνες του πλοίου, MV Lady Mary Joy 3, διευκρίνισε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής στην περιφέρεια του Μιντανάο στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM. Το σκάφος είχε χωρητικότητα 430 επιβατών.

 

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως θα προσφέρει τη συμβολή της στην έρευνα για το δυστύχημα και στην εκτίμηση της ασφάλειας του πλοίου, προσθέτοντας πως εξετάζει εάν υπήρξε διαρροή καυσίμων από το φέρι.

 

Οι Φιλιππίνες, αρχιπέλαγος 7.600 και πλέον νησιών και νησίδων, έχει κακό ιστορικό όσον αφορά την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς συχνά πλοία μεταφέρουν υπεράριθμους επιβάτες, ενώ πολλές ναυτιλιακές χρησιμοποιούν πεπαλαιωμένα σκάφη. Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στη χώρα.

 

Τον Μάιο του 2022, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε επιβατικό σκάφος με 134 επιβαίνοντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 20 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα