ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 1:24:57π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
14
Δεκεμβρίου

Τύμπανα πολέμου στο Αιγαίο - Η Ρωσική «αρκούδα» ξύπνησε και δεν αστειεύεται

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Τα ρωσικά πυρά κατά τουρκικού σκάφους ανοιχτά της Λήμνου

ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ο ρωσικός στρατός στη Μεσόγειο


Ύστερα από παρατεταμένο λήθαργο, όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεφύγει από την ανυποληψία που τις διακατείχε μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού καθεστώτος και στέλνουν μηνύματα στρατιωτικής ισχύος στη Δύση.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει πλέον αποφασισμένος για όλα και αρχίζει να ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με οποιονδήποτε θεωρεί εχθρό της Ρωσίας.


Οι πύραυλοι του ρωσικού στρατού, με το χαρακτηριστικό κόκκινο αστέρι, σκίζουν τον αέρα και τη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου και ο «τσάρος» διαμηνύει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν φτάσει στο επίπεδο κάποιων εκ των πιο ισχυρών της Δύσης.


Με μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, πυραύλους ακριβείας που εκτοξεύονται από πολεμικά πλοία, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα παρακολούθησης και ηλεκτρονικού πολέμου, η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις της κατά ισλαμιστικών -και όχι μόνο- στόχων, στην πρώτη ρωσική πολεμική επιχείρηση εκτός των συνόρων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.


Πρόκειται για μια ξεκάθαρη και ηχηρή επίδειξη δύναμης, με αποδέκτη τη Δύση. Το Κρεμλίνο δείχνει να πετυχαίνει τους βραχυπρόθεσμους στόχους του: αφενός να υποστηρίξει στρατιωτικά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ και αφετέρου να υπενθυμίσει στη Δύση ότι, παρά τις κυρώσεις και την απομόνωση, η ρωσική αρκούδα βρυχάται ακόμη.


Ο Πούτιν στη Συρία επιδιώκει, πρώτον, να προστατεύσει τον τελευταίο σύμμαχό του στον αραβικό κόσμο, δεύτερον, να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την Ουκρανία. Το αν θα επιτύχει όλους τους στόχους δεν είναι βέβαιο, ωστόσο δείχνει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνοντας μήνυμα ισχύος στη Δύση.


Θερμό επεισόδιο και πυρά στο Αιγαίο


Η κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού μαχητικού στη μεθόριο με τη Συρία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ο Πούτιν τα είχε από καιρό «μαζεμένα» στους Τούρκους... τόσο για την τακτική τους στο θέμα της Συρίας και τα «ύποπτα» παιχνίδια με το εμπόριο πετρελαίου, όσο και για την στάση που κράτησαν στο θέμα της Ουκρανίας, που έσπευσαν να ταχθούν με το μέρος της Δύσης.


Η Τουρκία και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εκτιμούσαν ότι η κρίση με τη Ρωσία θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ο Πούτιν όμως έχει διαφορετική άποψη. Η Ρωσία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει εύκολα τη σκληρή στάση έναντι του Ερντογάν και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά τόσο σε οικονομικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.


Η Μόσχα θέλει να διαφυλάξει τα συμφέροντά της στην λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου και είναι αποφασισμένη να το κάνει με κάθε τρόπο. Οι οικονομικές κυρώσεις στους προκλητικούς Τούρκους ήταν μόνο η αρχή ενώ η μεταφορά ισχυρότατων στρατιωτικών δυνάμεων στη μεθόριο με τη Συρία στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως πλέον δεν αστειεύεται!


Το απέδειξε άλλωστε το πρωί της Κυριακής, 13 Δεκεμβρίου 2015 και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος.


Ρωσικό πολεμικό πλοίο είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά της Λέσβου όταν τουρκικό σκάφος – πιθανότατα αλιευτικό – άρχισε να κινείται απειλητικά εναντίον του, σε απόσταση μόλις ενός μιλίου.


Οι Ρώσοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα του τουρκικού σκάφος μέσω ασυρμάτου αλλά δεν πήραν απάντηση. Ακολούθησε η ρίψη φωτοβολίδων, αλλά και πάλι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Όταν το τουρκικό σκάφος πλησίασε σε απόσταση 600 μέτρων, το πλήρωμα του Smetlivy αποφάσισε να χρησιμοποιήσει προειδοποιητικά πυρά!


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό αλιευτικό άλλαξε πορεία αλλά συνέχισε να κινείται σε απόσταση 540 μέτρων από το ρωσικό πλοίο, χωρίς να έχει οποιαδήποτε επαφή με το πλήρωμα του Smetlivy.


Επισημαίνεται ότι το πλήρωμα του ρωσικού αντιτορπιλικού είχε λάβει σαφείς διαταγές για αναχαίτιση πλωτών ή εναέριων μέσων που θα επιχειρήσουν επίθεση αυτοκτονίας έχοντας τεθεί υπό τον έλεγχο τρομοκρατών.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xsCbs1dzHeY

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 176 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα