ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:00:53μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
16
Νοεμβρίου

Βαλς: «Η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα θα πραγματοποιηθεί κανονικά»

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στο Παρίσι, θα επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις και «χωρίς αμφιβολία θα ακυρωθούν» οι προγραμματισμένες «συναυλίες και εορταστικές κινητοποιήσεις», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

«Όλοι οι ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων του πλανήτη θα είναι εδώ και θα στείλουν σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τη Γαλλία» πρόσθεσε ο Βαλς, διευκρινίζοντας ότι «κανένας ηγέτης δεν ζήτησε να αναβληθεί η διάσκεψη. Όλοι θέλουν να είναι εδώ. Πιστεύω ότι θα είναι το αντίθετο της παραίτησης μπροστά στην τρομοκρατία».

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του θα είναι «η πρωτεύουσα του κόσμου. Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα του κόσμου».

 

«Φυσικά, σειρά διαδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες δεν θα πραγματοποιηθούν. Αναμφίβολα θα περιοριστούμε στις διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.

 

«Το εξετάζουμε, όμως όλα όσα θα πραγματοποιούνταν έξω από τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη, μια σειρά κυρίως εορταστικών συναυλιών, αναμφίβολα θα ακυρωθούν» διευκρίνισε ο Βαλς.

 

«Δεν θα πρέπει να γίνει τίποτα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο (…) τους ανθρώπους που διαδηλώνουν στο Παρίσι. Και παρόλο που πρέπει να διοργανώσουμε αυτό το μεγάλο ραντεβού για το κλίμα, παράλληλα (…) οι δυνάμεις ασφαλείας θα πρέπει να επικεντρωθούν στα βασικά» υπογράμμισε.

 

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, «το ραντεβού αυτό θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα από όλο τον πλανήτη» και «επίσης μια ευκαιρία να τονίσουμε την επιθυμία μας να πολεμήσουμε ενάντια στον φανατισμό και τη ριζοσπαστικοποίηση».

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 211 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα