ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 8:10:13π.μ.
22
Ιουλίου

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Με τις τρομοκρατικές ενέργειές της στη χώρα μας η Ρωσία σκάβει το λάκκο της

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Βέβαιος για την ικανότητα του ουκρανικού στρατού να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στους εισβολείς

 

O ουκρανικός στρατός έχει τη δυνατότητα να ισχυροποιήσει τη θέση του στο πεδίο των μαχών και να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στους Ρώσους εισβολείς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση που είχε με ανώτερους διοικητές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του.

 

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (21/7), ο Ζελένσκι είπε μεταξύ άλλων ότι συζητήθηκε η προμήθεια σύγχρονων οπλικών συστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ενταθούν οι επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων.

 

«Συμφωνήσαμε ότι οι δυνάμεις μας έχουν τις δυνατότητες να σημειώσουν πρόοδο στο πεδίο των μαχών και να προκαλέσουν νέες σημαντικές απώλειες στους κατακτητές», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

 

Το Κίεβο ευελπιστεί ότι τα οπλικά συστήματα από τη Δύση και ειδικότερα οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι αμερικανικοί HIMARS που ανέπτυξε τις τελευταίες εβδομάδες ο ουκρανικός στρατός, θα του επιτρέψουν να εξαπολύσει μια αντεπίθεση και να ανακαταλάβει εδάφη.

 

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτιμάται ότι θα αναστείλουν προσωρινά τις επιχειρήσεις τους τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας στο Κίεβο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντεπιτεθεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χθες Πέμπτη, σε ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας.

 

«Κάθε μία από αυτές τις ρωσικές επιθέσεις ενισχύει τη θέση της Ουκρανίας που ζητά περισσότερους HIMARS και άλλα σύγχρονα και αποτελεσματικά οπλικά συστήματα. Κάθε μία από αυτές τις επιθέσεις ενισχύει απλώς την επιθυμία μας να νικήσουμε τους εισβολείς και αυτό σίγουρα θα συμβεί», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

 

Επιπλέον, στο νυχτερινό του διάγγελμα ανέφερε πως η Γερουσία των ΗΠΑ ετοιμάζει να χαρακτηρίσει κι επίσημα γενοκτονία την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος και συμπλήρωσε ότι: «Με όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της Ουκρανίας και των Ουκρανών, το μόνο που καταφέρνει η Ρωσία είναι να σκάβει η ίδια τον λάκκο της» και επανέλαβε πως πρόκειται για προπαγάνδα των Ρώσων το ότι εισήχθη σε νοσοκομείο «όπως όταν έλεγαν ότι έχω φύγει από το Κίεβο. Μάλλον ξεμένουν από πυρομαχικά και δεν έχουν τί άλλο να κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

https://www.facebook.com/zelenskiy.official

 

 

 

 

 Πηγή:newsbeast.gr

 

 

 

 

Διαβάστηκε 28 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα