Εκτύπωση αυτής της σελίδας
12
Ιανουαρίου

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι στρατιωτικές δυνατότητες μας αυξάνονται – Οι μάχες στο Σολεντάρ συνεχίζονται

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η Πολωνία στέλνει άρματα μάχης Leopard 2 και η Λιθουανία αντιαεροπορικά συστήματα – Δείτε βίντεο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε στο χθεσινοβραδινό (11/1) διάγγελμά του την πρωτοβουλία της Πολωνίας για να σταλούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις άρματα μάχης Leopard 2 και της Λιθουανίας να παραχωρήσει αντιαεροπορικά συστήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι ρωσικές επιθέσεις.

 

«Πολλές ευχαριστίες στον πρόεδρο (της Πολωνίας Αντρέι) Ντούντα, στην πολωνική κυβέρνηση και σε όλους τους Πολωνούς φίλους μας», τόνισε ο κ. Ζελένσκι μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Πολωνό καθώς και με τον Λιθουανό ομόλογό του Γκιτάνας Ναουσέντα στη δυτική πόλη

Λβιβ.
Τα δυτικής κατασκευής άρματα μάχης θα ανεβάσουν «επίπεδο» τις δυνατότητες του ουκρανικού στρατού, διαβεβαίωσε.

 

Ο κ. Ντούντα είπε μετά τη συνάντηση των ηγετών πως η Βαρσοβία έχει αποφασίσει να προσφέρει άρματα μάχης Leopard 2 για να σχηματιστεί μια ίλη τεθωρακισμένων, ενώ θέλει να προσφερθούν κι άλλα από «συνασπισμό». Στον πολωνικό στρατό, η ίλη τεθωρακισμένων αποτελείται από 14 άρματα μάχης.

 

Ο κ. Ντούντα αναγνώρισε πως προϋπόθεση για την προμήθεια είναι «μια ολόκληρη σειρά επίσημων διευθετήσεων και εγκρίσεων».

 

Τα Leopard 2 παράγονται από τη γερμανική βιομηχανία όπλων· απαιτείται έγκριση του Βερολίνου για την παράδοσή τους.

 

Ο κ. Ντούντα επέμεινε πως η Βαρσοβία επιδιώκει να σχηματιστεί «διεθνής συνασπισμός» χωρών προθύμων να συνεισφέρουν επίσης τέτοια τεθωρακισμένα.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Ναουσέντα δήλωσε πως η Λιθουανία σκοπεύει να στείλει ιδίως περισσότερα αντιαεροπορικά όπλα στο Κίεβο.

 

«Οι στρατιωτικές μας δυνατότητες αυξάνονται και κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε ακόμη περισσότερα άρματα μάχης δυτικού τύπου και να ενισχύσουμε την άμυνά μας», τόνισε ο Ουκρανός ηγέτης που σημείωσε ότι «η Ρωσία θα χάσει όταν δει πως η φιλοδοξία της δεν την οδηγεί πουθενά».

 

«Οι μάχες στο Σολεντάρ συνεχίζονται»


Ο κ. Ζελένσκι επίσης άφησε να εννοηθεί πως η Ρωσία δεν έχει ελέγχει την πόλη Σολεντάρ που βρίσκεται σε καίριο σημείο, δέκα χιλιόμετρα μακριά από το Μπαχμούτ – πόλη που οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν από τον Ιούλιο χωρίς επιτυχία.

 

«Το τρομοκρατικό κράτος της Ρωσίας και η μηχανή προπαγάνδας του προσπαθούν να παρουσιάσουν πως το να πάρουν ένα μέρος της πόλης μας Σολεντάρ – μιας πόλης που είναι πρακτικά κατεστραμμένη ολοσχερώς από τις επιθέσεις των εισβολέων – πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία. Το κάνουν αυτό ώστε να κερδίσουν την υποστήριξη της ρωσικής κοινωνίας και να δικαιολογήσουν την επιστράτευση και να δώσουν ελπίδα σε όσους τους στηρίζουν», είπε και συνέχισε: «Οι μάχες στο Σολεντάρ συνεχίζονται. Οι δυνάμεις μας στο Ντόνετσκ αντέχουν και κρατούν τις θέσεις τους».

 

 

https://www.facebook.com/watch/zelenskiy.official/

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 65 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)