Εκτύπωση αυτής της σελίδας
29
Ιουνίου

Βρετανία: Κυρώσεις στον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στη Ρωσία, Βλαντίμιρ Ποτάνιν

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Επωφελούνταν από τη ρωσική κυβέρνηση»

 

Κυρώσεις θα επιβάλει η Βρετανία στον «Βασιλιά του Νικελίου», τον οποίο χαρακτήρισε δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στη Ρωσία. Ο ολιγάρχης Βλαντίμιρ Ποτάνιν συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τα πρόσωπα εις βάρος των οποίων θα επιβληθεί το τελευταίο κύμα 13 νέων κυρώσεων, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και άλλοι επιχειρηματίες, εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες οντότητες.

 

«Ο Ποτάνιν συνεχίζει να συγκεντρώνει πλούτο καθώς υποστηρίζει το καθεστώς του Πούτιν αποκτώντας την Rosbank και μετοχές στην Tinkoff Bank μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το Reuters.

 

 

Ο Ποτάνιν είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, αν και το καθαρό ύψος της περιουσίας του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αξία του μεριδίου που κατέχει (36%) στην Nornickel, την μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία παραγωγής παλλάδιου και εξευγενισμένου νικελίου.

 

Στον κατάλογο με τις βρετανικές κυρώσεις αναφέρεται ότι το όνομα του Ποτάνιν προστέθηκε επειδή «επωφελούνταν από τη ρωσική κυβέρνηση ή την υποστήριζε με το να είναι ιδιοκτήτης ή να έχει τον έλεγχο της Rosbank. Η Rosbank συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον ρωσικό κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ο οποίος είναι ένας τομέας στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση της Ρωσίας».

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 26 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)