Εκτύπωση αυτής της σελίδας
12
Αυγούστου

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον «κόβει» χιλιάδες θέσεις εργασίας από το δημόσιο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Βρετανία: Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε οδηγία σε όλα τα υπουργεία να υποδείξουν πού μπορούν να γίνουν περικοπές στο δημόσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

 

Στα υπουργεία της κυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, καταρτίζουν σχεδιασμούς για την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο αναθεώρησης των δημοσίων δαπανών την επόμενη τριετία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

 

 Παππας Αναστασιος

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε οδηγία σε όλα τα υπουργεία να υποδείξουν πού μπορούν να γίνουν περικοπές ενόψει της αναθεώρησης των δημοσίων δαπανών το φθινόπωρο. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα επικαλείται πηγές, που δεν κατονομάζονται.

 

Κατά το ρεπορτάζ των Τimes, στα υπουργεία ειπώθηκε ότι θα πρέπει να αντιστρέψουν την αύξηση του προσωπικού τους εξαιτίας του Brexit και της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Στα συνδικάτα του δημόσιου τομέα ειπώθηκε ότι οι περικοπές θα επιδιωχθεί να γίνουν κυρίως μέσω της μη πρόσληψης νέων λειτουργών όταν συνταξιοδοτούνται εργαζόμενοι, πάντα σύμφωνα με τους Times.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 86 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)