ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:21:38μ.μ.
24
Ιανουαρίου

Βρέθηκε στην Ταϊλάνδη κομμάτι μετάλλου που παραπέμπει στο χαμένο MH370

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ένα κομμάτι μετάλλου, το οποίο θα μπορούσε να προέρχεται από συντρίμμια αεροπλάνου και βρέθηκε χθες Σάββατο στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της νότιας Ταϊλάνδης,

είναι απίθανο να ανήκει στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίσθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ανακοίνωσαν αεροπορικοί εμπειρογνώμονες και ταϊλανδοί αξιωματούχοι.

 

Ένα μεγάλο καμπυλωτό μεταλλικό κομμάτι ξεβράσθηκε στην επαρχία Νακόν Σι Ταμαράτ και οι κάτοικοι που το βρήκαν το ανέφεραν στις αρχές, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Τανιαπάτ Πατικονγκπάν, κυβερνήτης της περιφέρειας Πακ Πανάνγκ.

 

«Χωρικοί βρήκαν το συντρίμμι που έχει πλάτος περίπου δύο μέτρα και μήκος 3», δήλωσε.

 

Το εύρημα προκάλεσε εικασίες στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι μπορεί να προέρχεται από το μαλαισιανό Μπόινγκ 777, που εξαφανίσθηκε με 239 επιβαίνοντες τον Μάρτιο του 2014 ενώ εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Ένα κομμάτι του αεροπλάνου ξεβράσθηκε τον Ιούλιο του 2015 στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, αλλά δεν έχουν βρεθεί άλλα ίχνη.

 

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ενώ τα ισχυρά ρεύματα που σαρώνουν τον Ινδικό Ωκεανό θα μπορούσαν να μεταφέρουν συντρίμμια χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, είναι εξαιρετικά απίθανο κομμάτια του αεροπλάνου να διέσχισαν τον Ισημερινό και να πέρασαν στο βόρειο ημισφαίριο.

 

Η θέση του συντριμμιού που βρέθηκε στην Ταϊλάνδη «δεν συμφωνεί με τις κινήσεις των ρευμάτων που εντοπίσθηκαν όταν το πτερύγιο της MH370 ανακαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Ρεϊνιόν», λέει ο Γκρεγκ Ουόλντρον της επιθεώρησης Flightglobal.

 

«Τα διακριτικά σημάδια, η επεξεργασία αυτού του συντριμμιού δείχνει ότι σχετίζεται με αεροδιαστημική κατασκευή», λέει ο Ουόλντρον. «Θα πρέπει ωστόσο να εξετασθεί προσεκτικά για να διαπιστωθεί η ακριβής προέλευσή του».

 

Πιθανές πηγές συντριμμιών από αεροδιαστημικές κατασκευές είναι οι εκτοξεύσεις διαστημικών πυραύλων από την Ινδία ανατολικότερα, πάνω από τον κόλπο της Βεγγάλης, διευκρίνισε.

 

Από την Ταϊλάνδη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι το συντρίμμι ανήκει καν σε αεροπλάνο.

 

«Προσωπικά δεν πιστεύω πως πρόκειται για τη MH370», δήλωσε στο Ρόιτερς ο ταϊλανδός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 134 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα