ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:44:00μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
30
Ιανουαρίου

Βρυχάται το Πεκίνο: «Ο πόλεμος με τις ΗΠΑ υπό τον Τραμπ γίνεται πλέον απτή πραγματικότητα»

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο πόλεμος με τις ΗΠΑ, από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν είναι απλώς και μόνον ένα σύνθημα, αλλά γίνεται απτή πραγματικότητα», προειδοποιεί ένας Κινέζος υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Τα σχόλια-απάντηση στην επιθετική ρητορική της νέας αμερικανικής κυβέρνησης έναντι της Κίνα- αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, και μεταφέρουν την κρατούσα άποψη στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, η οποία έχει την εποπτεία των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

 

Σύμφωνα με την South China Morning Post o αξιωματούχος αυτός έγραψε: «ένας πόλεμος εντός της θητείας του προέδρου [Τραμπ] ή ένας πόλεμος που ξεσπάει απόψε δεν είναι απλά σλόγκαν, αλλά γίνονται απτή πραγματικότητα».

 

Παράλληλα ζήτησε να αναπτυχθούν στρατεύματα στη Νότια Σινική Θάλασσα και την Ανατολική Σινική Θάλασσα, καθώς και ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα, που να φυλάει την κορεατική χερσόνησο, άλλο ένα «θερμό» σημείο στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ κάλεσε τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

 

Ο Τραμπ και μέλη της κυβέρνησής του κρατούν σκληρή γραμμή έναντι της Κϊνας. Μάλιστα ο νέος πρόεδροςτων ΗΠΑ αποκάλεσε τη χώρα «χειραγωγό συναλλαγματικών ισοτιμιών» και την κατηγορεί για ύπουλες εμπορικές και οικονομικές πρακτικές.

 

Αλλά το πιο σημαντικό -διότι άπτεται θεμάτων ασφάλειας- ο Τραμπ αγνόησε την πολιτική της «Μιας Κίνας», που τηρούσαν επί δεκαετίες οι αμερικανικές κυβερνήσεις, ανοίγοντας δημοσίως δίαυλο επικοινωνίας με την πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν και εξοργίζοντας το Πεκίνο, που θεωρεί την Ταϊβάν αποσχισθείσα επαρχία του.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον τάχθηκε επίσης υπέρ ενός αμερικανικού ναυτικού αποκλεισμού των τεχνητών νησιών που κατασκεύασε η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα, μια κίνηση που το Πεκίνο θα μπορούσε να ερμηνεύσει ως πολεμική ενέργεια.

 

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι Κίνα ενδεχομένως ετοιμάζεται για κάποια σύρραξη, καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατός μετακίνησε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εγγύτερα στη βορειοανατολική μεθόριο, στην επαρχία Χέιλονγκζιάνγκ, απ’ όπου θα μπορούσαν να πλήξουν αμερικανικά εδάφη μέσα σε μισή ώρα.

 

Στους κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν μάλιστα φωτογραφίες, που φέρονται να απεικονίζουν το προηγμένο διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα Dongfeng-41 κοντά στα ρωσικά σύνορα.

 

Η εφημερίδα The Global Times, φερέφωνο της κινεζικής ηγεσίας, υποστήριξε μάλιστα ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός ενδέχεται να διέρρευσε τις φωτογραφίες στα social media ως προειδοποίηση προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Πάντως, ο πρόεδρος της Κϊνας, Σι Ζινπίνγκ απηύθυνε πρόσφατα έκκληση για περιορισμό των πυρηνικών οπλοστασίων.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 258 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα