ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 5:29:21π.μ.
24
Μαρτίου

Ξανά σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία της Ρωσίας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η προηγούμενη χρονιά ήταν «μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

 

Η ρωσική οικονομία φαίνεται πως άντεξε τις κυρώσεις της Δύσης το 2022, οι οποίες επιβλήθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, και επιστρέφει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

 

Η προηγούμενη χρονιά ήταν «μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής», είπε ο Μισούστιν στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή). «Ας είμαστε ρεαλιστές, η πίεση από το εξωτερικό είναι απίθανο να αμβλυνθεί. Ωστόσο, αναμένουμε ότι από το 2024 η περίοδος προσαρμογής θα τελειώσει και η Ρωσία θα επιστρέψει στο μονοπάτι της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης», υπογράμμισε.


Επισημαίνοντας ότι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν δυναμική ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας το 2023, ο πρωθυπουργός Μισούστιν αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών, την ενίσχυση της οικονομικής και τεχνολογικής ανεξαρτησίας της χώρας, την ανάπτυξη υποδομών με έμφαση στον τομέα των μεταφορών, την οικοδόμηση ισχυρότερων δεσμών με φιλικές χώρες και την αναζήτηση νέων εταίρων.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 32 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα