ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 9:01:21μ.μ.

banner468x60

14
Οκτωβρίου

Ξεκάθαρος ο Χριστοδουλίδης: Δεν θα αποδεχθούμε άλλη μορφή λύσης του Κυπριακού

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Απαιτείται πολιτική βούληση για επανέναρξη συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου».

Το μήνυμα ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκείνο που αποσκοπούν -ανάμεσα σε άλλα- είναι να προωθήσουν μια άλλη μορφή λύσης του Κυπριακού, κάτι το οποίο ούτε εμείς ούτε η διεθνής κοινότητα μπορούμε να αποδεχθούμε ή καν να συζητήσουμε, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσερχόμενος στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή που πραγματοποιείται στην Πάφο, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι μετά την έναρξη εργασιών που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, τόσο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης, έχουν αρχίσει την ενημέρωση, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

Χριστοδουλίδης: Συνεχίζεται η προσπάθεια για διορισμό νέου ειδικού αντιπροσώπου για το Κυπριακό
«Σήμερα θα ενημερωθούν και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρόκειται για μια ενέργεια που έρχεται και σε αντίθεση με την πρόσφατη προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ σε συνέχεια της προσφυγής της ΚΔ, ενώ το θέμα θα βρίσκεται και στις συζητήσεις υπό το λήμμα των τρεχουσών εξελίξεων στο προσεχές συμβούλιο των Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο», είπε.

 

Όπως ανέφερε ο κύπριος ΥΠΕΞ, μετά τη συνάντηση του γγ με τους δύο ηγέτες αναμενόταν να υπάρξει ένας διορισμός νέου ειδικού αντιπροσώπου για το Κυπριακό, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω της υπαναχώρησης της τουρκικής πλευράς, παρόλα αυτά η προσπάθεια δεν έχει τερματιστεί για διορισμό ενός αντιπροσώπου.

 

«Βλέπουμε κάποια δραστηριοποίηση από κάποια των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας προς την κατεύθυνση επανέναρξης συνομιλιών, θεωρώ ότι αν υπάρχει πραγματική θέληση και πραγματική βούληση, οι εξελίξεις στις κατεχόμενες περιοχές δεν επηρεάζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την προοπτική επανέναρξης συνομιλιών. Εκείνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση για επανέναρξη συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου», σημείωσε.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 36 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα