ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 1:02:26μ.μ.
12
Ιουνίου

Ζελένσκι: Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Συνολικά, ο ρωσικός στρατός έχει σήμερα περίπου 32.000 νεκρές ψυχές» πρόσθεσε

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε σε μήνυμά του τη νύχτα, ότι κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος στη χώρα του. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός «αψηφά τις προσδοκίες», αποτρέποντας τα ρωσικά στρατεύματα να κυριεύσουν την ανατολική Ουκρανία, όπου οι μάχες είναι πιο σκληρές εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με το Associated Press.

 

Σε βιντεομήνυμά του, ο Ζελένσκι δήλωσε υπερήφανος για τους Ουκρανούς υπερασπιστές που κατάφεραν να συγκρατήσουν τη ρωσική προέλαση στην περιοχή του Ντονμπάς, που συνορεύει με τη Ρωσία και όπου οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα ελέγχουν μεγάλο μέρος της επικράτειας εδώ και οκτώ χρόνια.

 

 

«Θυμάστε πώς στη Ρωσία, στις αρχές Μαΐου, ήλπιζαν να καταλάβουν όλο το Ντονμπάς;» είπε ο πρόεδρος. «Είναι ήδη η 108η μέρα του πολέμου, ήδη Ιούνιος. Το Ντονμπάς κρατάει».

 

«Οι απώλειες που υπέστησαν οι κατακτητές, μεταξύ άλλων και σε αυτήν την περιοχή, είναι εξαιρετικά σημαντικές. Συνολικά, ο ρωσικός στρατός έχει σήμερα περίπου 32.000 νεκρές ψυχές. Για ποιο λόγο;» διερωτήθηκε.

 

«Κανείς δεν μπορεί να πει τώρα πόσο θα διαρκέσει αυτό το ‘κάψιμο ψυχών’ από τη Ρωσία. Πρέπει όμως να κάνουμε τα πάντα για να μετανιώσουν οι κατακτητές που τα έκαναν όλα αυτά και να τους κάνουμε να λογοδοτήσουν για κάθε φόνο και κάθε χτύπημα στο όμορφο κράτος μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 51 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα