ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:12:44π.μ.
09
Ιουλίου

Διάγγελμα Μακρόν τη Δευτέρα: Ενδέχεται να ανακοινώσει νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

H υγειονομική κατάσταση στη Γαλλία έχει επιδεινωθεί λόγω της μετάλλαξης Delta.

Διάγγελμα προς το γαλλικό λαό αναμένεται να απευθύνει τη Δευτέρα (12/7) ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (9/7) το Ελιζέ, την ώρα που η υγειονομική κατάσταση επιδεινώνεται στη χώρα λόγω της μετάλλαξης Delta.

 

Η γαλλική προεδρία δεν προέβη σε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο του διαγγέλματος. Από πηγές όμως του περιβάλλοντος του προέδρου έγινε γνωστό ότι σκοπεύει να παρουσιάσει τους στόχους του για το τελευταίο δεκάμηνο της προεδρίας του και ιδίως τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει, όπως αυτή του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ενδέχεται ωστόσο να ανακοινώσει και τα μέτρα που θα αποφασίσει το Συμβούλιο κατά της Covid-19, το οποίο θα συνεδριάσει το πρωί της Δευτέρας στο προεδρικό μέγαρο. Στα θέματα που θα συζητηθούν είναι μεταξύ άλλων και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

 

«Θα λάβει υπόψη του τα υγειονομικά δεδομένα», είχε πει την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι η μετάλλαξη Delta αναμένεται να εκτοπίσει πολύ σύντομα όλες τις άλλες μεταλλάξεις του ιού SARS-CoV-2 στη Γαλλία και σήμερα ευθύνεται για περίπου τις μισές μολύνσεις που καταγράφονται καθημερινά.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 149 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα