ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 2:24:45μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
24
Νοεμβρίου

Ένας στους τέσσερις Ιταλούς κινδυνεύει με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

Ένας στους τέσσερις Ιταλούς -ήτοι το 24,4% του πληθυσμού-

κινδυνεύει με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας, Istat. Πρόκειται για ποσοστό τέσσερις μονάδες υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το 49,5% των ερωτηθέντων δηλώνει, επίσης, ότι δεν είναι σε θέση να πάει μια εβδομάδα διακοπές και το 38,8% ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα απρόβλεπτο έξοδο της τάξεως των 800 ευρώ.

 

Παράλληλα, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια Ιταλοί δεν διαθέτουν τα αναγκαία χρήματα για υγιή και επαρκή διατροφή. Το 14,3% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με το Istat, έχει αφήσει απλήρωτο τουλάχιστον ένα ενοίκιο, έναν λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ή μια δόση του στεγαστικού δανείου.

 

Οι ιταλικές ενώσεις καταναλωτών υπογραμμίζουν ότι «μπορεί τα ποσοστά της έρευνας, που αφορούν το 2014, να δείχνουν μια ελαφρά βελτίωση σε σχέση με το 2013, αλλά είναι σαφές ότι σχετικά με τις διακοπές η κατάσταση έχει χειροτερέψει ακόμη και σε σύγκριση με τη μεταπολεμική περίοδο και τη δεκαετία του ‘50».

 

Την περίοδο εκείνη -τονίζουν οι ενώσεις καταναλωτών- «οι οικογένειες μπορούσαν, τουλάχιστον, να περάσουν μέρος της θερινής περιόδου στα χωριά και στις ιδιαίτερες πατρίδες τους».

 

H έρευνα του Istat επιβεβαιώνει επίσης το οικονομικό χάσμα ανάμεσα στη βόρεια και νότια Ιταλία. Στους ανεπτυγμένους, βόρειους νομούς της χώρας κινδυνεύει με κοινωνικό αποκλεισμό το 17,9% του πληθυσμού. Στις κεντρικές περιοχές το ποσοστό είναι στο 22,1% και στην Κάτω Ιταλία σκαρφαλώνει στο 45,6%.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 225 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα