ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:29:08π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
20
Νοεμβρίου

Επείγουσα σύνοδος στις Βρυξέλλες για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Ευρώπη

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

συνέρχονται σε επείγουσα σύνοδο σήμερα στις Βρυξέλλες «για να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή απάντηση» στην τζιχαντιστική απειλή μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, που ανέδειξαν τα κενά ασφαλείας στην Ευρώπη, υπό τη σκιά του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, του οργανωτή των επιθέσεων, που ταξίδευε ανενόχλητος τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στη Συρία και την γηραιά ήπειρο.

 

Η Γαλλία θα πιέσει τους Ευρωπαίους εταίρους της για τη λήψη επειγόντων μέτρων στον τομέα της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας. Η τροποποίηση της λειτουργίας της ζώνης Σένγκεν και η επείγουσα θέσπιση αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες και το Παρίσι ελπίζει ότι θα υπάρξει ευρεία συναίνεση για τη λήψη μέτρων.

 

Προς αυτήν την κατεύθυνση δείχνουν οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη πρέπει να συντονισθεί και να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική απειλή.

 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε ότι η ζώνη Σένγκεν θα απειληθεί εάν «η Ευρώπη δεν αναλάβει τις ευθύνες της ως προς τη φύλαξη των συνόρων», ενώ ο πρόεδρος Ολάντ έκανε λόγο για την ανάγκη εφαρμογής συστηματικών και συντονισμένων ελέγχων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την ανάγκη θέσπισης του ευρωπαϊκού αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές για τον εντοπισμό των μετακινήσεων των τζιχαντιστών.

 

Παράλληλα, επί τάπητος θα τεθεί το προσφυγικό. Ο πρόεδρος Ολάντ μίλησε χθες για την ανάγκη εφαρμογής αυστηρών ελέγχων πριν από την υποδοχή προσφύγων στο ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι το θέμα του ελέγχου των προσφύγων πρέπει να διευθετηθεί πολύ σύντομα.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 190 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα