ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 6:30:23π.μ.
10
Μαΐου

Γαλλία: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για την δολοφονία αστυνομικού στην Αβινιόν

Την περασμένη Τετάρτη ένας άνδρας πυροβόλησε θανάσιμα τον 36χρονο ταξίαρχο Ερίκ Μασόν.

Τέσσερις άνθρωποι που είναι ύποπτοι ότι εμπλέκονται στη δολοφονία αστυνομικού την Τετάρτη στην Αβινιόν, στη νότια Γαλλία, συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, το βράδυ, σε διόδια κοντά στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τζεράλντ Νταρμανέν, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της πόλης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον νεκρό, αναφέρει το ΑΠΕ.

 

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ο φερόμενος ως δράστης, ο συνεργός του και ο οδηγός του οχήματος. Το τέταρτο άτομο που συνελήφθη είναι μια γυναίκα, αδελφή του ενός εκ των ανδρών που συνελήφθησαν.

 

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν σε διόδια που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Αβινιόν, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

 

Την περασμένη Τετάρτη ένας άνδρας πυροβόλησε θανάσιμα τον 36χρονο ταξίαρχο Ερίκ Μασόν στο κέντρο της Αβινιόν, διαφεύγοντας αμέσως στη συνέχεια μαζί με τον συνεργό του.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα παρευρεθεί αύριο Τρίτη σε εθνικό φόρο τιμής που θα αποτίσουν οι γαλλικές αρχές υπό τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ στον αστυνομικό, εξέφρασε μέσω Twitter την ικανοποίησή του στην αστυνομία για τις συλλήψεις, σημειώνοντας ότι «αυτό το έγκλημα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει ατιμώρητο».

 

Χθες το απόγευμα χιλιάδες άνθρωποι, αστυνομικοί με πολιτικά ή κάτοικοι των περιχώρων πήγαν να καταθέσουν λουλούδια ή να γράψουν δυο λέξεις στο βιβλίο συλλυπητηρίων μπροστά στο πορτρέτο του οικογενειάρχη στα σκαλιά του αστυνομικού τμήματος της Αβινιόν.

 

Εκεί βρίσκονταν συνάδελφοι του Ερίκ Μασόν, φανερά συγκλονισμένοι, αλλά όχι η οικογένειά του, η οποία γνωστοποίησε ότι έχει ανάγκη από ηρεμία αυτήν την ώρα πένθους και επιθυμεί να απέχει από πολιτικές εκδηλώσεις και μέσα ενημέρωσης.

 

Μέσα στο πλήθος, μια γυναίκα η οποία θέλησε να μείνει ανώνυμη συγκρατούσε με δυσκολία τα δάκρυά της. «Ο γιος μου ήταν μαζί του, του κρατούσε το χέρι όταν πέθαινε. Είναι συντετριμμένος. Εγώ αισθάνομαι τεράστια οργή κατά του συστήματος αυτού. Γιατί τόσο μίσος;», είπε η γυναίκα, μητέρα ενός από τους αξιωματικούς της αστυνομίας στην ομάδα του Ερίκ Μασόν.

 

Μετά την κλήση τους την Τετάρτη σε πολύ γνωστό σημείο διακίνησης ναρκωτικών, στο ιστορικό κέντρο της Αβινιόν, οι αστυνομικοί της περιφερειακής μονάδας επέμβασης, μεταξύ των οποίων ο Ερίκ Μασόν, με πολιτικά, προχώρησαν σε έλεγχο μιας πελάτισσας «σε μια, όπως έμοιαζε, συναλλαγή για εμπόριο ναρκωτικών», σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φιλίπ Γκεμάς.

 

Την ώρα που οι δύο αστυνομικοί συνελάμβαναν την γυναίκα, «δύο άνθρωποι προχωρούσαν (…) και ο ένας από αυτούς, ο οποίος έφερε μια τσάντα ώμου, τους ρώτησε τι έκαναν εκεί», διευκρίνισε ο Γκεμάς: «Ο Ερίκ Μασόν αρνήθηκε να αποκαλύψει ότι ήταν αστυνομικός και το πρόσωπο αυτό έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε δύο φορές, χτυπώντας τον στο στήθος και την κοιλιά». Ο αστυνομικός πέθανε επιτόπου.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 105 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα