ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:55:43μ.μ.
31
Αυγούστου

Γάλλος ΥΠΕΞ: Οι Ταλιμπάν συζητούν με Κατάρ – Τουρκία για τη διαχείριση του αεροδρομίου της Καμπούλ

Τι είπε για όσους θέλουν να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν

 

Στους Ταλιμπάν για τους οποίους ανέφερε πως διεξάγουν συνομιλίες με το Κατάρ και την Τουρκία για τη διαχείριση του αεροδρομίου της Καμπούλ εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τρίτη (31/8) ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

 

«Θα πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια του αεροδρομίου το συντομότερο δυνατόν ώστε οι άνθρωποι που θέλουν να αναχωρήσουν από το Αφγανιστάν να μπορούν να το πράξουν χρησιμοποιώντας εμπορικές πτήσεις» δήλωσε.

 

«Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διασφάλιση της ασφάλειας του αεροδρομίου πρέπει να εφαρμοστεί. Συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τους Καταριανούς και τους Τούρκους για τη διαχείριση του αεροδρομίου. Πρέπει να ζητήσουμε η πρόσβαση στο αεροδρόμιο να είναι ασφαλής», είπε ο Λεντριάν μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

 

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παράλληλα ανέφερε ότι η χώρα του πρέπει να συνεχίσει να ασκεί πίεση στους Ταλιμπάν, αλλά δεν διαπραγματεύεται μαζί τους.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 102 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα