ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 8:16:55π.μ.
28
Νοεμβρίου

Γερμανία: Πήρε τα πάνω της η αγορά στην Black Friday

Αβεβαιότητα για τα Χριστούγεννα λόγω ενεργειακής κρίσης

Αυξήθηκαν οι αγορές το Σαββατοκύριακο Γερμανία, που ακολούθηsε την Black Friday, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι εταιρίες λιανικής πώλησης. Οι Γερμανοί αγόρασαν έξυπνα κινητά τηλέφωνα, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, πουλόβερ και δωροεπιταγές.

 

Επιχειρήσεις από τον κλάδο του λιανεμπορίου σε όλη την Ευρώπη φοβούνται ότι η αγοραστική περίοδος των φετινών Χριστουγέννων μπορεί να είναι η χειρότερη των τελευταίων τουλάχιστον 10 χρόνων, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τα έξοδά τους λόγω του διψήφιου πληθωρισμού και των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας.

 

«Οι δουλειές ξεκάθαρα πήραν τα πάνω τους αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Στέφαν Γκεντ, γενικός διευθυντής στην ένωση λιανικού εμπορίου HDE. Η HDE αναμένει ότι οι λιανικές πωλήσεις θα φθάσουν συνολικά σε πάνω από 120 δισεκ. ευρώ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, μειωμένες κατά 4% σε πραγματικούς όρους από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

 

«Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες τα Χριστούγεννα έχουν σημαδευτεί από την ενεργειακή κρίση. Οι εταιρίες λιανικής πώλησης νιώθουν την αβεβαιότητα των καταναλωτών», δήλωσε ο Γκεντ.

 

Μόλις πάνω από τους μισούς λιανεμπόρους στη Γερμανία δήλωσαν σε έρευνα της HDE ότι ήταν απογοητευμένοι με την εξέλιξη των πωλήσεων την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου. Περίπου το 30% των 400 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με τις πωλήσεις την περασμένη εβδομάδα. Το 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν αισιόδοξοι για τις πωλήσεις από τώρα έως τα τέλη του έτους.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 29 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα