ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:11:49μ.μ.
13
Μαΐου

Γερμανία: Προσφέρει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 2,7 δισ. ευρώ

Περιλαμβάνονται πολλά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, ύψους 2,7 δισ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται πολλά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

 

«Όλοι μας ευχόμαστε το γρήγορο τέλος αυτού του φρικτού πολέμου της Ρωσίας εναντίον του ουκρανικού λαού, όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται. Για τον λόγο αυτό η Γερμανία θα προσφέρει όση βοήθεια μπορεί, για όσο καιρό είναι απαραίτητο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους.

 

Στο πλαίσιο της βοήθειας αυτής το Βερολίνο θα προσφέρει στο Κίεβο είκοσι ακόμη οχήματα μεταφοράς προσωπικού Marder, 30 άρματα μάχης Leopard-1 και τέσσερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας IRIS-T-SLM, σημείωσε ο Πιστόριους.

 

Από την πλευρά του ο Άντριι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι η χώρα θα λάβει και 200 αναγνωριστικά drones, 100 τεθωρακισμένα όπως και μεγάλο αριθμό πυρομαχικών.

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η Γερμανία στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

 

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα πριν μια πιθανή επίσκεψη στη Γερμανία του Ζελένσκι.

 

Σύμφωνα με διαρροές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Ρώμη, πρόκειται στη συνέχει να μεταβεί στη Γερμανία για να συναντηθεί αύριο Κυριακή με κυβερνητικούς αξιωματούχους και να παραλάβει το βραβείο Καρλομάγνου.

 

Η επίσκεψη Ζελένσκι δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από το Βερολίνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

Διαβάστηκε 131 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα