ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:16:22μ.μ.

banner468x60

10
Ιουνίου

Γερμανία: Ζητεί από τη Γεωργία να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να στηρίξει την είσοδό της στην ΕΕ

Το μήνυμα του Όλαφ Σολτς στον πρωθυπουργό της χώρας, Ηρακλή Γκαριμπασβίλι

 

Ο Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ηρακλή Γκαριμπασβίλι, ότι η Γερμανία θα στηρίξει την προσπάθεια της χώρας του να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας τον να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

 

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Χέμπεστραϊτ, οι συγκεκριμένες προσπάθειες πρέπει να γίνουν «άμεσα και με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα» για να εκπληρωθούν οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τον Ιούνιο του 2022, η ΕΕ παραχώρησε στην Ουκρανία και στη μικρή γειτονική της Μολδαβία καθεστώς χωρών υποψηφίων προς ένταξη, αλλά αποφάσισε η χορήγηση αυτού του καθεστώτος στη Γεωργία να συναρτηθεί με κάποιες προϋποθέσεις.

 

Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται η καταπολέμηση της πολιτικής πόλωσης, η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, η ίδρυση ανεξάρτητης αρχής κατά της διαφθοράς και η προώθηση της ελευθεροτυπίας.

 

Ακόμη, οι Βρυξέλλες αξίωσαν να υπάρξει «απολιγαρχοποίηση» — με τον νεολογισμό αυτό απαίτησε να καταβληθεί συστηματική προσπάθεια για να μειωθεί η επιρροή των λεγόμενων ολιγαρχών στην οικονομική και πολιτική ζωή της Γεωργίας.

 

Τον Οκτώβριο η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει έκθεση που θα αποτελέσει θεμέλιο για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων όσον αφορά την σύσφιγξη των σχέσεων και την προοπτική εισδοχής της χώρας στην ΕΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 783 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα