ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 12:00:59π.μ.
17
Σεπτεμβρίου

Γκ. Έτινγκερ: «Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τη χρηματοδότηση της Frontex»

Ο Γκίντερ Έτινγκερ τόνισε ότι «οι χώρες της ΕΕ πρέπει να τηρήσουν οπωσδήποτε τις δεσμεύσεις τους για τη χρηματοδότηση της Frontex, στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων».

Μιλώντας στην Rheinische Post, μετά από τη Σύνοδο στη Μπρατισλάβα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι όλες οι χώρες- μέλη θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για την Frontex.

 

«Χρειαζόμαστε επιτέλους περισσότερο προσωπικό για την φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων. Θεωρούμε ότι δεν είναι αδιάφορο στα κράτη μέλη να μην κάνουν τίποτα ή να κάνουν πολύ λίγα για τη φύλαξη των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε.

 

«Εν ανάγκη πρέπει να αναφέρουμε συγκεκριμένα τις χώρες οι οποίες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Όλες οι χώρες οι οποίες δεν έχουν σύνορα με την Τουρκία πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο τις χώρες οι οποίες πλήττονται από το προσφυγικό κύμα όπως είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ισπανία», δήλωσε ακόμη ο Έτινγκερ.

 

«Αυτό ισχύει για χώρες όπως η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Αυστρία, Δανία. Αυτές οι χώρες πρέπει να αυξήσουν την παροχή βοήθειας στις επιβαρυμένες χώρες της Μεσογείου», τόνισε ο Γερμανός Επίτροπος.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 210 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα