ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:40:56μ.μ.
03
Απριλίου

Η ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ κάνει έκκληση στις κυβερνήσεις για ελευθερία του τύπου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19

Δέκα ευρωπαϊκές οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ),

έστειλαν ανοικτή επιστολή στην Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εφαρμόζεται σε 47 κράτη. Η επιστολή απαιτεί «αποφασιστικές ενέργειες» για την προστασία της ελεύθερης ροής πληροφοριών και του δικαιώματος των δημοσιογράφων να κάνουν ρεπορτάζ, καθώς ορισμένες κυβερνήσεις έχουν επεκτείνει την εξουσία τους για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού. Η AΕJ υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη πρέπει τώρα να δείξουν αυτοσυγκράτηση εν μέσω φόβων για μια δυνητικά επικίνδυνη τροπή προς τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

 

Η κοινή Ανοικτή Επιστολή ζητά από την Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejcinovic Buric και τους τωρινούς και επόμενους προέδρους της Επιτροπής Υπουργών, το εκτελεστικό όργανο λήψης αποφάσεων του οργανισμού, να αξιολογήσει τους πρόσφατους νόμους έκτακτης ανάγκης που εγκρίθηκαν στην Ουγγαρία και αλλού, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπερβαίνουν τις βασικές αρχές προστασίας των δικαιωμάτων που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η κ. Buric έχει ήδη γράψει στον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Viktor Orban, λέγοντας ότι μια «αόριστη και ανεξέλεγκτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν οι βασικές αρχές της δημοκρατίας».

 

Ο εκπρόσωπος της AEJ για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, William Horsley, δήλωσε: «Όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει τώρα να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να τηρούν τις νομικά δεσμευτικές υποχρεώσεις τους για τον σεβασμό της ελευθερία της έκφρασης. Όλοι οι νόμοι έκτακτης ανάγκης πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται με βασικές εγγυήσεις για την προστασία των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Οι όποιες παρεκκλίσεις πρέπει να είναι αυστηρά χρονικά-περιορισμένες και αναλογικές στην συγκεκριμένη κατάσταση».

 

Η Ανοικτή Επιστολή εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στην Ουγγαρία, όπου το Κοινοβούλιο έχει δώσει στον Πρωθυπουργό (μέχρι στιγμής) ευρείες εξουσίες να αποφασίζει με διατάγματα ενώ οι δημοσιογράφοι και άλλοι υπόκεινται σε ποινές φυλάκισης έως πέντε ετών για διάδοση "ψευδών ειδήσεων" ή παρεμπόδιση εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

 

Άλλα κράτη, όπως η Σλοβενία και η Τσεχική Δημοκρατία, ανακοίνωσαν την αναστολή των συνηθισμένων συνεντεύξεων τύπου, όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

 

Η AEJ και εννέα άλλοι οργανισμοί που υπογράφουν την Ανοικτή Επιστολή είναι όλοι εταίροι της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων. Η πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί με επιτυχία εδώ και πέντε χρόνια, είναι ένα πανευρωπαϊκό σύστημα για την αναφορά σοβαρών απειλών στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης σε ολόκληρο τον χώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης και για την προώθηση του διαλόγου με τα κράτη μέλη για την άρση των απειλών και των επιθέσεων στα μέσα ενημέρωσης.

 

Ο William Horsley δήλωσε: «Η σημερινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποτελεί κρίσιμη απειλή τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα είναι η στιγμή για ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης και για όσους πιστεύουν σε βασικά δημοκρατικά πρότυπα και ανοικτή διακυβέρνηση, να ενώσουν τις δυνάμεις και να υποστηρίξουν την ελεύθερη ροή πληροφοριών και τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων όπως κατοχυρώνονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.»

 

 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ: -

 

Προς:

Marija Pejcinovic Buric, Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης

David Zalkaliani, Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, Πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών

Νίκο Δένδια, Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας,

Dunja Mijatovic Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Rik Daems, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

 

 

31 Μαρτίου 2020

Αγαπητή Γενική Γραμματέα,

Αγαπητέ Πρόεδρε της Επιτροπής Υπουργών

 

Εκφράζουμε τις βαθιές ανησυχίες μας για τον κίνδυνο εκμετάλλευσης της πανδημίας Covid-19 από τις κυβερνήσεις για να τιμωρήσουν ανεξάρτητα και κρίσιμα μέσα ενημέρωσης και να εισαγάγουν περιορισμούς στον έλεγχο των κυβερνητικών αποφάσεων και ενεργειών από τα ΜΜΕ.

 

Από την άποψη αυτή, υποστηρίζουμε την κοινή δήλωση που διατυπώνουν οι τρεις ειδικοί σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο για την ελευθερία έκφρασης, David Ifra (ΟΗΕ), Harlem Desir (ΟΑΣΕ) και Edison Lanza (OAS), ότι το «δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, ......, ισχύει για όλους, παντού και μπορεί να υπόκειται μόνο σε στενούς περιορισμούς».

 

Αν και εκτιμούμε ότι απαιτούνται ορισμένα έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, τα μέτρα πρέπει να είναι αναγκαία, αναλογικά, αυστηρά χρονικά-περιορισμένα και να υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο, προκειμένου να επιλυθεί η άμεση κρίση στην υγεία. Δυστυχώς, πολλές κυβερνήσεις σε όλοκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιούν ήδη την πανδημία για να αποκτήσουν έκτακτες εξουσίες που μπορεί να υπονομεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του ελεύθερου Τύπου. Πιστεύουμε ότι ορισμένα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης κινδυνεύουν να παρεκκλίνουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τρόπους που ενδέχεται να είναι ασυμβίβαστοι με τις υποχρεώσεις τους υπό την ΕΣΔΑ, ιδίως όσον αφορά την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

 

Καταρχάς, ανησυχούμε βαθύτατα από τις βιαστικές κινήσεις ορισμένων κυβερνήσεων να αποκτήσουν έκτακτες εξουσίες για να ποινικοποιήσεων την προώθηση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον COVID-19. Οι οργανώσεις μας γνωρίζουν έντονα τους κινδύνους της παραπληροφόρησης και τον τρόπο με τον οποίο την χρησιμποποιουν ασυνείδητοι για να δημιουργήσουν πανικό και διχασμό. Ωστόσο, αυτό δεν δικαιολογεί τις δρακόντειες εξουσίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά των δημοσιογράφων, των οποίων το έργο είναι απολύτως απαραίτητο για την κατανόηση των ζητημάτων υγείας από το κοινό.

 

Χαιρετίζουμε την πρόσφατη επιστολή σας προς τον Viktor Orban, Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, με ημερομηνία 24 Μαρτίου, σχετικά με την εισαγωγή νέων και δυσανάλογων εξουσιών έκτακτης ανάγκης, οι οποίες περιλαμβάνουν ποινές φυλάκισης έως και πέντε ετών για την προώθηση ψευδών πληροφοριών.

 

Δεύτερον, οι οργανώσεις μας ανησυχούν για τις επιπτώσεις των ενισχυμένων μέτρων επιτήρησης που εισήχθησαν για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού. Ενώ αναγνωρίζουμε τα πιθανά οφέλη όσον αφορά την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, η χρήση της επιτήρησης πρέπει να έχει την κατάλληλη εποπτεία και να περιορίζεται σαφώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η ανεξέλεγκτη παρακολούθηση θέτει σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων και την ικανότητα των δημοσιογράφων να προστατεύουν τις πηγές τους. Μπορεί επίσης να εμποδίσει την ελευθερία των δημοσιογράφων να αναφέρουν και να σχολιάζουν θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος με τρόπους που προκαλούν αυτολογοκρισία και υπονομεύουν την ελευθερία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης.

 

Τρίτον, οι οργανώσεις μας ανησυχούν για τους υπερβολικούς περιορισμούς στην πρόσβαση των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων, ιατρικούς εμπειρογνώμονες και, όπου είναι εφικτό, σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Πολλές χώρες έχουν εισαγάγει περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία, οι οποίοι επιμένουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να εμποδίσουν τα ΜΜΕ να καταγράφουν την κρίση.

 

Ταυτόχρονα, πολλές κυβερνήσεις περιορίζουν την πρόσβαση σε αξιωματούχους μειώνοντας τη φυσική παρουσία δημοσιογράφων σε συνεντεύξεις τύπου. Η Σλοβενία και η Τσεχική Δημοκρατία, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν ότι τις απαγορεύουν πλήρως. Τέτοια μέτρα δεν επιτρέπεται να περιορίζουν τον έλεγχο των κυβερνήσεων από τα μέσα ενημέρωσης.

 

Τέλος, ανησυχούμε για την ασφάλεια των δημοσιογράφων όσον αφορά την έκθεση τους στον COVID-19 και για τις επιθεσεις σε όσους κάνουν ρεπορτάζ για την πανδημία. Επίσης, σημειώθηκε αύξηση στην διαδικτυακή παρενόχληση των δημοσιογράφων που αμφισβητούν τις κυβερνητικές δράσεις και τις έκτακτες εξουσίες που έχουν αποκτήσει.

Σε μια περίοδο κατά την οποία αναστέλλονται τα θεμελιώδη δικαιώματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να ελέγχουν τις κυβερνήσεις για κατάχρηση εξουσίας.

 

Σας καλούμε λοιπόν:

 

- Να συνεχίσετε να παροτρύνετε τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι η προστασία της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, όπως κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποτελεί πολιτική προτεραιότητα, ιδίως κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.

- Να ξεκινήσετε διάλογο με τα κράτη μέλη που δήλωσαν ότι προτίθενται να παρεκκλίνουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και εκείνα που έχουν εγκρίνει ή προτίθενται να υιοθετήσουν έκτακτα μέτρα που ενδέχεται να ισοδυναμούν με παρέκκλιση από τη Σύμβαση, να εκτιμήσετε τον τρόπο με τον οποίο οι παρεκκλίσεις ενδέχεται να επηρεάσουν δυσμενώς την κατάσταση τύπου της αντίστοιχης χώρας.

- Να ζητήσετε τη γνώμη της Επιτροπής της Βενετίας καλώντας την να προβεί σε πλήρη νομική εξέταση του Νόμου Έκτακτης Ανάγκης της Ουγγαρίας.

- Να ενθαρρύνετε τα κράτη μέλη να ανταποκριθούν άμεσα και ουσιαστικά στις προειδοποιήσεις σχετικά με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, λαμβάνοντας τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα.

- Να κάνετε έναν διαρθρωμένο διαλόγου με τις οργανώσεις εταίρους σχετικά με τις προειδοποιήσεις που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα και τις ενέργειες παρακολούθησης που έχουν αναληφθεί από τα κράτη μέλη.

- Να εξετάσετε την πλατφόρμα και τις προειδοποιήσεις της, μαζί με τα ψηφίσματα και τις συστάσεις που ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση, τη στρατηγική εφαρμογής για την ασφάλεια των δημοσιογράφων που δημοσίευσε η Διευθύνουσα Επιτροπή για τα ΜΜΕ και την κοινωνία της πληροφορίας (CDMSI) και τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , ως βάση για την ταχεία προώθηση και αξιολόγηση της προόδου όσον αφορά την εφαρμογή των διατάξεων που περιέχονται στη Σύσταση CM/Rec 2016/4 σχετικά με την προστασία της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων και άλλων μέσων ενημέρωσης.

 

 

Με εκτίμηση

Μembers of the Council of Europe Platform for the protection of journalism and safety of journalists

 

ARTICLE 19

Association of European Journalists (AEJ)

Committee to Protect Journalists

European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF)

European Federation of Journalists

Free Press Unlimited (FPU)

Index on Censorship

International Federation of Journalists

International Press Institute (IPI)

Reporters Without Borders (RSF)

 

 

 

Ακολουθεί το κείμενο στην Αγγλική γλώσσα

 

 

AEJ calls for governments’ restraint as media freedom groups call on the Council of Europe to protect rights in emergency


Ten European press freedom and human rights organizations including the AEJ today sent an Open Letter to the Secretary-General of the Council of Europe, the 47-nation treaty-based human rights organization. The letter calls for “determined actions” to protect the free flow of information and journalists’ right to report, after some governments abruptly took sweeping powers to deal with the Covid-19 virus pandemic. The AEJ says governments across Europe must now exercise self-restraint amid fears of a potentially dangerous slide towards authoritarianism and police-state societies.


The joint Open Letter, printed below, asks Marija Pejcinovic Buric, Secretary General of the Council of Europe, and the current and next presidents of the Committee of Ministers, the organisation’s executive decision-making body, to assess the recent emergency laws adopted in Hungary and elsewhere to ensure that they do not overstep the basic rights protections under the European Convention on Human Rights. Ms Buric has already written to Hungary’s prime minister, Viktor Orban, saying that an “indefinite and uncontrolled state of emergency cannot guarantee that the basic principles of democracy will be observed.”
The AEJ’s Media Freedom Representative, William Horsley, said: “All European governments must now exercise self-restraint and they must uphold their legally-binding obligations to respect freedom of expression rights. Any emergency laws must still apply key safeguards to protect basic democratic rights and the rule of law; any derogations must be strictly time-limited and proportionate to the demands of the situation.”


The Open Letter refers to deep concerns about the situation in Hungary, where parliament has granted the prime minister (so far) open-ended powers to rule by decree, and journalists and others are subject to prison sentences of up to five years if the authorities say they have promoted “false information” or impeded government orders to apply anti-corona virus measures.


Other states including Slovenia and the Czech Republic have announced a suspension of the usual press conferences where government officials respond to questions from journalists.


The AEJ and nine other organizations which signed the Open Letter are all partners of the Council of Europe’s online Platform to promote the safety of journalists. The Platform, which has been successfully operating for five years, is a Europe-wide system for reporting serious threats to media freedom across the Council of Europe area and for promoting dialogue with member states to remove threats and attacks on the media.
William Horsley today declared: “The present emergency situation represents a critical threat both to public health and to the civil and political rights of people across Europe; now is the time for free and independent media and for all those who believe in basic democratic standards and open government, to combine forces and to uphold the free flow of information and the inalienable rights of everyone as guaranteed under the European Convention on Human Rights.”



HERE IS THE TEXT OF THE OPEN LETTER:-



To: Marija Pejcinovic Buric, Secretary General of the Council of Europe
Mr David Zalkaliani, Minister for Foreign Affairs of Georgia, President of the Committee of Ministers
Mr. Nikos Dendias, Minister for Foreign Affairs of Greece, incoming President of the Committee of Ministers
CC: Dunja Mijatovic, Commissioner for Human Rights
CC: Rik Daems, President of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe



31 March 2020

Re: Call for determined actions to protect free flow of information to tackle COVID-19
Dear Secretary General,
Dear President of the Committee of Ministers, and future President of the Committee of Ministers,



We, the undersigned press freedom and freedom of expression organisations, are writing to express our profound concerns about the dangers of governments taking advantage of the Covid-19 pandemic to punish independent and critical media and to introduce restrictions on the access and scrutiny by media to government decisions and actions.
In this respect we support the joint statement put out by the three global and regional special rapporteurs for freedom of expression, David Kaye (U.N.), Harlem Desir (OSCE) and Edison Lanza (OAS), that the “right to freedom of expression, ……, applies to everyone, everywhere, and may only be subject to narrow restrictions”.


While we appreciate that certain emergency measures are needed to combat the pandemic, all such measures must be necessary, proportionate, strictly time-limited and subject to regular scrutiny, in order to solve the immediate health crisis. Unfortunately, several governments across Europe are already using the pandemic to claim extraordinary powers that can undermine democratic institutions, including the free press. We believe that some Council of Europe Member States are at risk of derogating from the European Convention on Human Rights in ways that may be incompatible with their obligations under ECHR, especially with respect to freedom of opinion and expression, and media freedom.


Firstly we are deeply concerned by some governments’ hasty moves to claim sweeping powers to criminalize promoting false information related to COVID-19. Our organisations are keenly aware of the dangers of disinformation and how it is used by unscrupulous actors to spread panic and division. However, this does not justify draconian powers that risk being used against journalists whose work is indispensable in promoting public understanding of health matters and ensuring accountability.


We welcome your recent letter to Viktor Orban, Prime Minister of Hungary, dated 24 March, in relation to the introduction of new and disproportionate emergency powers, which include prison sentences of up to five years for promoting false information.
Secondly, our organisations are concerned about the effects of enhanced surveillance measures introduced to monitor the spread of the virus. While we recognise the potential benefits in terms of combating the spread of the virus, the use of surveillance must have proper oversight and be clearly limited to tackling the pandemic. Unchecked surveillance endangers privacy and data rights and journalists’ ability to protect sources. It is also liable to inhibit journalists’ freedom to report and comment on matters of public interest in ways that cause self-censorship and undermine media freedom and plurality.
Thirdly, our organisations are concerned about excessive restrictions on media access to government officials, decision makers, medical experts and - where practicable -- those on the front line of the pandemic. Many countries have introduced restrictions on freedom of movement which we insist must not be used to prevent media from bearing witness to the crisis.


At the same time many governments are restricting access to officials by reducing the physical presence of journalists at press conferences. Slovenia and the Czech Republic, among others, have announced they are ending them altogether. Such measures must not be allowed to restrict media scrutiny of governments.
Lastly, we are concerned about the safety of journalists in terms of their exposure to COVID-19 and the incidents of assaults on members of the media reporting on the pandemic. There has also been an upturn in reported online abuse of journalists who question government responses and the emergency powers they have taken.
In a period when fundamental rights are being suspended around Europe, the need for media scrutiny to guard against abuse of these new powers are stronger than ever.


We therefore call on you to:


- Continue to urge member states to ensure that the protection of media freedom, as guaranteed under the European Convention on Human Rights, is made a political priority, especially during the period of the COVID-19 pandemic.
- Engage in dialogue with member states which have stated they intend to derogate from the European Convention on Human Rights, as well as those which have adopted, or intend to adopt, emergency measures that might amount to a derogation from the Convention, in order to assess how derogations may detrimentally impact on the press situation of the respective country.
- Ask for the opinion of the Venice Commission by inviting it to carry out a full legal review of Hungary’s Emergency Law.
- Encourage member states to promptly and substantively respond to media freedom alerts on the Council of Europe Platform by taking appropriate remedial and corrective actions.
- Hold a structured dialogue with the partner organisations on the alerts published on the Platform and on follow-up actions taken by member states.
- Consider the Platform and its alerts, together with the Resolutions and Recommendations adopted by the Parliamentary Assembly, the Implementation Strategy for journalist safety published by the Steering Committee on Media and Information Society (CDMSI), and advice and observations of the Commissioner for Human Rights, as a basis for rapidly advancing and assessing the progress of implementation of provisions set out in Recommendation CM/Rec(2016)4 on the protection of journalism and safety of journalists and other media actors.


We thank you in advance for taking our concerns into consideration,


Yours sincerely,.
Members of the Council of Europe Platform for the protection of journalism and safety of journalists

 

 

ARTICLE 19

 

Association of European Journalists (AEJ)
Committee to Protect Journalists
European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF)
European Federation of Journalists
Free Press Unlimited (FPU)
Index on Censorship
International Federation of Journalists
International Press Institute (IPI)
Reporters Without Borders (RSF)

 

Διαβάστηκε 427 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα