ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 5:10:49μ.μ.
14
Οκτωβρίου

Κομισιόν: Επίτροπος καταδικάστηκε για βιασμό και συνέχισε να λαμβάνει μισθό 14.000 ευρώ

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και αποζημίωση προς το θύμα

 

Ενας επίτροπος της Κομισιόν μπορεί να καταδικάστηκε για τον βιασμό μιας υπαλλήλου του, όμως συνέχισε να πληρώνεται κανονικά με μισθό 14.000 ευρώ τον μήνα, ενώ είναι αβέβαιο το εάν δεν λάβει και σύνταξη.

 

Σύμφωνα με τους Brussels Times, πρόκειται για τον Εσθονό Margus Rahuoja, ο οποίος ήταν επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Επιτροπής το 2015, όταν συνέβησαν τα γεγονότα για τα οποία κατηγορήθηκε.


Ο 53χρονος Rahuoja καταδικάστηκε αρχικά από το Δικαστήριο των Βρυξελλών, καθώς, όπως προέκυψε από τις έρευνες είχε διοργανώσει ένα πάρτι «για να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους και να γιορτάσει τη γέννηση της κόρης του», αλλά τα πράγματα «εξελίχθηκαν διαφορετικά και εκφυλίστηκαν»

.

Ο Εσθονός πολιτικός επέμεινε ότι η συνεύρεσή του με την κοπέλα ήταν συναινετική, ωστόσο «αφού το δικαστήριο εξέτασε όλα τα γεγονότα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε συναίνεση», δήλωσε δικαστής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Το δικαστήριο έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το θύμα ήταν 20 χρόνια νεότερο από τον Rahuoja και τελούσε υπό την εποπτεία του εκείνη την περίοδο, γεγονός που λειτούργησε επιβαρυντικά στην ποινή του.

 

Μαζί με την ποινή των τεσσάρων ετών, ο 53χρονος υποχρεώθηκε να καταβάλει στο θύμα αποζημίωση άνω των 30.000 ευρώ. Παράλληλα, του αφαιρέθηκαν τα πολιτικά του δικαιώματα για πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος ψήφου.

 

Ο Rahuoja άσκησε έφεση κατά της απόφασης, ωστόσο καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης. Εκείνος προχώρησε σε νέα έφεση κατά της ετυμηγορίας, μέχρι που η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου στο ποινικό δικαστήριο της Μονς, το οποίο του επέβαλε τον Σεπτέμβριο ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 95 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα