Εκτύπωση αυτής της σελίδας
20
Νοεμβρίου

Μακρόν: Κατηγορεί τη Μόσχα ότι τροφοδοτεί την αντιγαλλική προπαγάνδα στην Αφρική

«Είναι ένα πολιτικό σχέδιο από δυνάμεις που θέλουν να πλήξουν τη Γαλλία και τη γλώσσα της»

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τη Ρωσία ότι τροφοδοτεί την αντιγαλλική προπαγάνδα στην Αφρική προκειμένου να εξυπηρετήσει φιλοδοξίες “αρπακτικού” σε αφρικανικές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπου η Γαλλία έχει υποστεί στρατιωτική υποχώρηση και μια ευρύτερη απώλεια επιρροής τα τελευταία χρόνια.

 

Μιλώντας στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής των γαλλόφωνων χωρών στην Τυνησία, ο Μακρόν κλήθηκε να απαντήσει σε επικριτές που λένε πως η Γαλλία εκμεταλλεύεται ιστορικούς, οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς στις πρώην αποικίες της προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.

 

«Αυτή η αντίληψη τροφοδοτείται από άλλους, είναι ένα πολιτικό σχέδιο», είπε ο Μακρόν σε μια συνέντευξη στο TV5 Monde. «Δεν είμαι βλάκας, πολλοί που ασκούν επιρροή [influencers], που μιλούν στις εκπομπές σας μερικές φορές, πληρώνονται από τους Ρώσους. Τους ξέρουμε», είπε.

 

«Ένας αριθμός δυνάμεων, που θέλουν να εξαπλώσουν την επιρροή τους στην Αφρική, το κάνουν αυτό για να πλήξουν τη Γαλλία, να πλήξουν τη γλώσσα της, να σπείρουν αμφιβολίες, αλλά πάνω απ΄όλα για να επιδιώξουν συγκεκριμένα συμφέροντα», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 37 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)