ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 3:58:13μ.μ.
11
Νοεμβρίου

Mελόνι: Μόνη λύση για το μεταναστευτικό μια ευρωπαϊκή αποστολή για την προστασία των εξωτερικών συνόρων

«Η Ιταλία, η Ελλάδα, η Μάλτα, δεν μπορούν να τσακώνονται κάθε φορά»

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στην στάση της γαλλικής κυβέρνησης.

 

«Το πλοίο Ocean Viking είναι το πρώτο που έπιασε λιμάνι στην Γαλλία και μετέφερε 234 μετανάστες. Η αντίδραση της Γαλλίας, όμως, προς την χώρα μας, ήταν ιδιαίτερα σκληρή, έστω και αν εμείς, από την αρχή του χρόνου, δεχθήκαμε σχεδόν 90.000 μετανάστες», τόνισε

 

«Λένε ότι θα μπλοκάρουν τη συμφωνία για τις μετεγκαταστάσεις. Η σχετική συμφωνία προέβλεπε ότι από την χώρα μας, θα έπρεπε να μετεγκατασταθούν 8.000 άνθρωποι. Μέχρι τώρα, όμως, ο αριθμός δεν ξεπερνά τους 117. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά», πρόσθεσε η ιταλίδα πρωθυπουργός.

 

Σύμφωνα με την Μελόνι, «η κατάσταση δεν μπορεί να τύχει της ίδιας διαχείρισης με το παρελθόν» και «η Ιταλία, η Ελλάδα, η Μάλτα, δεν μπορούν να τσακώνονται, κάθε φορά με τους υπόλοιπους για το θέμα αυτό». «Η μόνη λύση, είναι μια ευρωπαϊκή αποστολή για την προστασία των εξωτερικών συνόρων. Η Ευρώπη διέθεσε δισεκατομμύρια ευρώ για να διαπραγματευθεί με την Τουρκία και να διαχειριστεί τις ροές από Ανατολάς. Ζητώ και εγώ μια ευρωπαϊκή λύση», υπογράμμισε η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία δήλωσε έτοιμη να συζητήσει με τους ευρωπαίους εταίρους το όλο θέμα.

 

Μέχρι το τέλος του 2022 η μείωση φόρων στα καύσιμα


Παράλληλα, η ιταλίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή της, προς αντιμετώπιση του ευρύτερου κόστους της ενεργειακής κρίσης αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ιταλία.

 

Όπως τόνισε, μεταξύ των άλλων παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου η μείωση των φόρων επί των καυσίμων, πρόκειται να δοθούν νέες άδειες για εξόρυξη φυσικού αερίου σε ιταλικά χωρικά ύδατα, ενώ θα διατεθούν 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ για επιστροφή φόρου σε επιχειρήσεις, ως αρωγή για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τέλος, όπως ήδη συμβαίνει με τα νοικοκυριά, θα μπορούν να πληρώνουν σε μηνιαίες δόσεις (συνολικά έως και 34) τους λογαριασμούς του φωτός και του αερίου.

 

 

 

 

 

Πηγη:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 46 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα