ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:32:09μ.μ.
03
Ιανουαρίου

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια χώρα ζητά από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Ευρώπη

Να μην ταξιδεύουν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία- και να τις εγκαταλείψουν αν βρίσκονται ήδη

εκεί κάλεσε τους πολίτες της μια χώρα της δυτικής Ασίας, λόγω της ραγδαίας ανόδου των κρουσμάτων του κορονοϊού που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον.

 

Ο λόγος για το Κουβέιτ, από όπου πολλοί τουρίστες -συχνά πλούσιοι- ταξιδεύουν στην Ευρώπη, η οποία πλέον αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας λόγω της μεγάλη εξάπλωσης του Όμικρον.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ ζήτησε, με ανακοινώσεις του που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Κυριακής (2/1), από τους πολίτες της χώρας να «αναβάλουν τα ταξίδια τους» εν γένει και κυρίως προς πέντε ευρωπαϊκές χώρες: τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία. Επίσης τους κάλεσε να «εγκαταλείψουν» αυτές τις χώρες και να επιστρέψουν στο Κουβέιτ «λόγω της σημαντικής και πρωτόγνωρης ανόδου του αριθμού των κρουσμάτων» της covid-19, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων στο Κουβέιτ, που μετρά περίπου 4 εκατομμύρια κατοίκους, αυξάνεται ραγδαία και έχει εικοσαπλασιαστεί μέσα σε ένα μήνα, φτάνοντας χθες περίπου τις 600. Τα κρούσματα της covid-19 σημειώνουν άνοδο και σε άλλες χώρες του Κόλπου. Στη Σαουδική Αραβία από την 1η Φεβρουαρίου θα είναι υποχρεωτική η αναμνηστική δόση εμβολίου προκειμένου οι πολίτες να εισέρχονται στους δημόσιους χώρους.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 57 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα