ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:32:35μ.μ.
07
Σεπτεμβρίου

Μπολσονάρου όπως Τραμπ: Οπαδοί του προέδρου κατευθύνονται στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μπραζίλια

Ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους παίζει τα ρέστα του ενώ καταρρέει στις δημοσκοπήσεις

Οπαδοί του προέδρου της Βραζιλίας, του Ζαΐχ Μπολσονάρου, διαπέρασαν τις μπαριέρες που είχε στήσει η αστυνομία για να αποκλείσει την πρόσβαση στο κέντρο της Μπραζίλιας το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, καθώς ξημερώνει η ημέρα που αναμένεται να γίνουν μαζικές διαδηλώσεις σε κλίμα αυξανόμενης πόλωσης.

 

Εκατοντάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού αρχηγού του κράτους, με φορτηγά και άλλα οχήματα, «διαπέρασαν τις μπαριέρες» και μπήκαν στη λεωφόρο η οποία οδηγεί στο Κογκρέσο και στο Ανώτατο Δικαστήριο και η οποία αποφασίστηκε να κλείσει για λόγους ασφαλείας, γνωστοποίησε η αστυνομία της βραζιλιάνικης πρωτεύουσας.

 

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από ΜΜΕ, βλέπει κανείς μια μικρή αυτοκινητοπομπή να φθάνει στην πλατεία όπου βρίσκονται αρκετά υπουργεία, υπό τις επευφημίες διαδηλωτών με τα πόδια, που ανεμίζουν βραζιλιάνικες σημαίες. «Μπήκαμε! Η αστυνομία δεν μπόρεσε να σταματήσει τον λαό! Κι αύριο θα εισβάλουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο!», κραυγάζει ένας εξ αυτών.

 

Η αστυνομία ανέφερε ότι μέλη της παραμένουν στην περιοχή για να «αποκατασταθεί» η τάξη και με βάση τουλάχιστον τα πλάνα που μετέδωσε το CNN Brasil, η κατάσταση παρέμενε ελεγχόμενη.

 

Η τοπική κυβέρνηση του Ομοσπονδιακού Διαμερίσματος (σ.σ.: η Μπραζίλια) έχει ανακοινώσει πως θα αναπτυχθεί δύναμη 5.000 αστυνομικών για την προστασία δημοσίων κτιρίων και την αποτροπή επεισοδίων σήμερα, εθνική εορτή της Βραζιλίας. Ο πρόεδρος Μπολσονάρου έχει καλέσει τους οπαδούς του να διαδηλώσουν μαζικά, ενώ οργανώσεις της αντιπολίτευσης οργανώνουν επίσης κινητοποιήσεις.

 

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, σε ελεύθερη πτώση στις δημοσκοπήσεις, που τον θέλουν να βρίσκεται πολύ πίσω από τον κεντροαριστερό προκάτοχό του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα ως προς τις προθέσεις ψήφου ενόψει των εκλογών του 2022, παίζει τα ρέστα του σήμερα και σκοπεύει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις στην Μπραζίλια και στο Σαν Πάουλου.

 

Η τροπή που θα πάρουν οι κινητοποιήσεις είναι αβέβαιη και μονοπωλεί τον δημόσιο διάλογο στη Βραζιλία τα τελευταία 24ωρα. Αρκετοί προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου να εκτυλιχθούν γεγονότα παρόμοια με την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο από οπαδούς του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ινδάλματος του Ζαΐχ Μπολσονάρου.

 

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος διαμηνύει πως η σημερινή μαζική κινητοποίηση των οπαδών του αποτελεί «τελεσίγραφο» στα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου έχουν αρχίσει να διενεργούνται αρκετές έρευνες σε βάρος του ιδίου και του περιβάλλοντός του, μεταξύ άλλων για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

 

 

Διαβάστηκε 52 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα