ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 10:29:04π.μ.
18
Οκτωβρίου

Μπορέλ: Η ΕΕ θα ετοιμάσει «έγγραφο επιλογών» ως απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια

«Όλα τα κράτη-μέλη εξέφρασαν ισχυρή αλληλεγγύη για την Ελλάδα και την Κύπρο».

 

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα (18/10) ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ θα ετοιμάσει ένα «έγγραφο επιλογών», ως απάντηση στη μη αντιστροφή της συμπεριφοράς της Τουρκίας στα Βαρώσια.

 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, ο Ζοζέπ Mπορέλ ανέφερε ότι τον περασμένο Ιούλιο, η ΕΕ είχε ανακοινώσει πως αν η Τουρκία συνέχιζε τις προκλητικές ενέργειες, τότε το Συμβούλιο θα ζητούσε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ να ετοιμάσουν αυτό το «έγγραφο επιλογών».

 

Ο ίδιος εξήγησε, επίσης, ότι στο έγγραφο αυτό θα αναλύεται η κατάσταση και θα καταγράφονται οι επιλογές του Συμβουλίου για διάφορα μέτρα, ως απάντηση στις ενέργειες της Τουρκίας. «Είναι το πρώτο βήμα για να υπάρξουν αποφάσεις σε αυτόν τον τομέα», πρόσθεσε. Το έγγραφο αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, το Νοέμβριο, εάν μέχρι τότε η Τουρκία δεν έχει αλλάξει στάση.

 

Επιπλέον, ο Ζοζέπ Μπορέλ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις παρενοχλήσεις πλοίων στις ΑΟΖ κρατών-μελών και τόνισε ότι όλα τα κράτη-μέλη εξέφρασαν ισχυρή αλληλεγγύη για την Ελλάδα και την Κύπρο και σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας βιώσιμης λύσης για την επίλυση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.​

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 67 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα