ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 4:33:26π.μ.

banner468x60

12
Νοεμβρίου

Μ.Βαλς: «Η ισλαμιστική τρομοκρατία μπορεί να ξαναχτυπήσει την Ευρώπη αλλά θα νικήσουμε»

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα από πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, με αφορμή τη μαύρη επέτειο μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, τονίζει μεταξύ άλλων ότι η Ευρώπη θα πληγεί και πάλι από την «ισλαμιστική τρομοκρατία» αλλά «θα νικήσει»

«Έναν χρόνο μετά τις 13 Νοεμβρίου, μετρώ τα ερωτήματα που υπάρχουν στις κοινωνίες μας. Είναι ανήσυχες. Τους οφείλουμε την αλήθεια.

 

Ναι, η τρομοκρατία θα μας πλήξει και πάλι. Όμως ναι, έχουμε όλους τους πόρους για να αντισταθούμε και όλη τη δύναμη για να νικήσουμε.

 

Εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα νικήσουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία», γράφει ο Βαλς στο άρθρο αυτό που δημοσιεύεται ταυτόχρονα από τις εφημερίδες El Pais, La Repubblica, The Guardian, Le Soir, La Tribune de Geneve και Die Welt.

 

Τους τελευταίους μήνες, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πολλές φορές πως η Γαλλία θα γίνει ενδεχομένως στόχος νέων επιθέσεων.

 

Από τον Ιανουάριο 2015, η χώρα, η οποία συμμετέχει στον διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, έχει πληγεί από πολλές τζιχαντιστικές επιθέσεις.

 

Επισημαίνοντας ότι «η απειλή είναι πράγματι παρούσα, βαριά και διαρκής» και εκτιμώντας πως αφορά «σε διαφορετικούς βαθμούς όλες τις χώρες της Ευρώπης», ο Βαλς τις καλεί «να πιαστούν από το χέρι» για την ασφάλειά τους.

 

«Κι αυτό πολύ περισσότερο που οι ΗΠΑ αναμιγνύονται ολοένα και λιγότερο στις υποθέσεις του κόσμου. Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να εξιλεώνεται από τον αμερικανό σύμμαχό της και να καταφεύγει πίσω του», υπογραμμίζει, την ώρα που ο εκλεγμένος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον απομονωτισμό και την γεωπολιτική απεμπλοκή των ΗΠΑ.

 

Την παραμονή των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015, ο Μανουέλ Βαλς απευθύνεται επίσης στις οικογένειες των θυμάτων.

 

«Δεν περνάει ούτε μια ημέρα χωρίς να σκεφτώ τα 130 θύματα της 13ης Νοεμβρίου, τις εκατοντάδες των τραυματιών, όλα τα άλλα θύματα της τρομοκρατίας, τις οικογένειές τους. (...) Αύριο η Γαλλία, ενωμένη στη μνήμη, θα προσευχηθεί», γράφει.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 159 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα