ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 9:31:39π.μ.
24
Ιουλίου

Νέο παραλλήρημα από Ερντογάν: Η Ελλάδα υποβαθμίζει σκόπιμα τη Συνθήκη της Λωζάνης

Θέτει και θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη

 

Για «σκόπιμη υποβάθμιση» της Συνθήκης της Λωζάνης από την Ελλάδα κάνει λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη δήλωσή του για τη συμπλήρωση 99 ετών από την υπογραφή της, θέτοντας ακόμα και θέμα τουρκικής μειονότητας στη χώρα μας.

 

«Σήμερα γιορτάζουμε την 99η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, ενός από τα ιδρυτικά έγγραφα της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

 

Με τη Συνθήκη της Λωζάνης χαράχτηκαν τα χερσαία μας σύνορα, καταργήθηκαν οι συνθηκολογήσεις, κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας που παρέμενε στην Ελλάδα και επιβεβαιώθηκε το μη στρατιωτικό καθεστώς των ελληνικών νησιών κοντά στις ακτές μας. Η Τουρκία παρακολουθεί σχολαστικά την τήρηση της Συνθήκης της Λωζάνης στα 99 χρόνια από την υπογραφή της», ανέφερε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

 

«Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, οι όροι που καταγράφονται στη Συνθήκη, ιδιαίτερα τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, αγνοήθηκαν ή σκόπιμα υποβαθμίστηκαν από την Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση, η οποία δεν συμβαδίζει με τις σχέσεις καλής γειτονίας και την τήρηση της Συνθήκης.

 

Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εγκαθίδρυση διαρκούς ειρήνης και ηρεμίας στην περιοχή της και για την προστασία των δικαιωμάτων του αγαπημένου μας έθνους».

 

Κλείνοντας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε τα εξής:«Ενώ η Τουρκία κάνει σταθερά βήματα προς το 2023, την 100ή επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης και τη Δημοκρατία μας, ενισχύει επίσης την ενεργό της θέση σε περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Στην 99η επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, τιμώ τη μνήμη του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ, των συμπολεμιστών του και των μαρτύρων μας και μνημονεύω τους βετεράνους μας με σεβασμό και ευγνωμοσύνη».

 

 

https://twitter.com/tcbestepe?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1551172261666750465%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr%2Fpolitiki%2Farthro%2F8840920%2Fneo-parallirima-apo-erntogan-i-ellada-ypovathmizei-skopima-ti-synthiki-tis-lozanis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 47 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα