Εκτύπωση αυτής της σελίδας
02
Νοεμβρίου

Ουκρανία: Ανοίγουν 1.000 θερμαινόμενοι χώροι – Καταστράφηκε το 40% των ενεργειακών υποδομών από τις επιθέσεις

Η χώρα καλεί όσους έφυγαν να μην επιστρέψουν τον χειμώνα

Oι επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η Ρωσία με πυραύλους και drones έχουν προκαλέσει ζημιά στο 40% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας και ήδη για μικρό χρονικό διάστημα μεγάλες περιοχές του Κιέβου έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

 

Έτσι οι Αρχές του Κιέβου ετοιμάζουν περισσότερους από 1.000 χώρους σε όλη την πόλη όπου οι πολίτες θα μπορούν να πάνε για να ζεσταθούν στην περίπτωση που το σύστημα θέρμανσης τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω των ρωσικών επιθέσεων, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

 

 

Οι Αρχές εξετάζουν διάφορα σενάρια. «Το χειρότερο είναι να μην υπάρχει καθόλου ηλεκτρική ενέργεια, να διακοπεί η υδροδότηση και η θέρμανση. Για αυτή την περίπτωση προετοιμάζουμε περισσότερους από 1.000 χώρους θέρμανσης στην πόλη μας» επισήμανε. Οι χώροι αυτοί θα είναι εξοπλισμένοι με γεννήτριες και εκεί θα υπάρχει απόθεμα βασικών αγαθών, όπως πόσιμο νερό.

 

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ζητήσει από τους Ουκρανούς, που έχουν φύγει από τη χώρα, να παραμείνουν στο εξωτερικό για τον χειμώνα. Κατηγορεί τη Ρωσία ότι προκαλεί νέα ανθρωπιστική κρίση αναγκάζοντας ακόμη περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το φόβο ότι θα αναγκαστούν να περάσουν τον χειμώνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 13 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)