ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 8:34:06μ.μ.
28
Μαΐου

Πάπας Φραγκίσκος: Για πρώτη φορά πήγε στις εγκαταστάσεις της Rai για να παραχωρήσει συνέντευξη

«Με την ειρήνη μπορεί να κερδίζουμε λίγα, αλλά κερδίζουμε πάντα» είπε αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία

 

O πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε το Σάββατο τα στούντιο «Σάξα Ρούμπρα» της ιταλικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Rai στη Ρώμη, όπου και παραχώρησε συνέντευξη σε εκπομπή θρησκευτικού περιεχομένου. Είναι η πρώτη φορά που ποντίφικας μεταβαίνει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

 

«Με την ειρήνη μπορεί να κερδίζουμε λίγα, αλλά κερδίζουμε πάντα. Με τον πόλεμο χάνει κανείς τα πάντα», είπε ο Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφερόμενος και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

H συνέντευξη αρχικά έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της εισαγωγής του Φραγκίσκου στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Αιώνιας Πόλης, με συμπτώματα οξείας βρογχίτιδας.

 

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Αργεντινός πάπας επέλεξε τη συγκεκριμένη εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno, διότι θεωρείται πως με το έργο της συμβάλλει στη διάδοση μιας αλληλέγγυας και ανθρώπινης προσέγγισης των προβλημάτων και ότι μάχεται την «παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 945 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα