ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:55:38μ.μ.
08
Ιουλίου

Παρίσι: Τέλος στις απεργίες στα αεροδρόμια – Πέτυχαν αυξήσεις στους μισθούς οι εργαζόμενοι

Το 2021 είχαν δεχθεί να μειωθούν οι αποδοχές τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας

Yπέρ της άρσης της προειδοποίησης για απεργία ψήφισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια του Παρισιού καθώς πέτυχαν μισθολογικές αυξήσεις εκ μέρους της διεύθυνσης των αεροδρομίων, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου και γνωστοποίησε στο Reuters συνδικαλιστική πηγή.

 

Η προειδοποίηση για απεργία στον ADP θα αρθεί επισήμως σήμερα στις 18:00 (τοπική ώρα) διευκρίνισε ο αξιωματούχος του συνδικάτου CGT Ντανιέλ Μπερτόν. Αύριο και μεθαύριο είναι στη Γαλλία το πρώτο σαββατοκύριακο των μαζικών αναχωρήσεων για τις θερινές διακοπές.

 

Οι εργαζόμενοι αυτοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ, επικύρωσαν μια συμφωνία που προβλέπει γενική αύξηση κατά 3% για όλους τους εργαζομένους του Oμίλου Αεροδρόμια του Παρισιού (ADP), διαχειριστή των αερολιμενικών εγκαταστάσεων, καθώς και την εξίσωση των αποδοχών περίπου 1.800 μισθωτών, των οποίων οι αμοιβές είναι κατώτερες από το επίπεδο αναφοράς του 2019, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που ανακοινώθηκαν από το συνδικάτο CGT.

 

Το 2021, οι εργαζόμενοι στον όμιλο ADP είχαν δεχθεί να μειωθούν οι μισθοί τους για να μπορέσει η επιχείρηση να αντέξει την κρίση της Covid-19, η οποία το 2020 υποτριπλασίασε τον αριθμό των πελατών των παρισινών αεροδρομιών αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Ο όμιλος προχώρησε επίσης σε ένα σχέδιο εθελουσίων αποχωρήσεων και δεσμεύθηκε ότι οι μισθοί θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα μόλις αρθούν οι συνέπειες της πανδημίας. Όμως μερικά δρομολόγια έχουν ήδη ξεπεράσει το επίπεδο δραστηριότητας του 2019, ιδιαίτερα τα εποχικά προς τη νότια Ευρώπη. Και ο όμιλος ADP προβλέπει πως θα έχει κέρδος ήδη από φέτος, αφού από το 2020 και το 2021 έχασε πάνω από 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 27 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα