ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:40:40μ.μ.
04
Μαρτίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι πιέζει για τη σύσταση διεθνούς δικαστηρίου με στόχο την τιμωρία της Ρωσίας

«Όταν λογοδοτήσουν, θα αποδοθεί δικαιοσύνη»

Το μήνυμα ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί όταν η ηγεσία της Ρωσίας σε κράτος και στρατό λογοδοτήσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διεθνή διάσκεψη συνέδριο για το θέμα που έγινε την Παρασκευή στην πόλη Λβιβ.

 

«Και όταν λογοδοτήσουν, θα αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

 

Ο Ζελένσκι τόνισε «την ευθύνη της Ρωσίας και της ηγεσίας της –προσωπική ευθύνη– για την επιθετικότητα και τον τρόμο σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας».

 

Η Ουκρανία προσπαθεί εδώ και μήνες να συσταθεί διεθνές δικαστήριο όπου οι ηγέτες της Μόσχας θα λογοδοτήσουν για εγκλήματα πολέμου. Στη συνάντηση της Λβιβ συμμετείχαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά και λίγες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές.

 

«Συγκεντρώνουμε τη μέγιστη στήριξη για ένα δικαστήριο για τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα επιτύχει στο να τιμωρήσει τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου και ότι οι εθνικές μας αρχές επιβολής του νόμου και οι δικαστικές μας αρχές θα εξασφαλίσουν δίκαιες ποινές σε βάρος όλων των Ρώσων δολοφόνων και βασανιστών».

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 32 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα