ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 8:17:07π.μ.
20
Ιουλίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι εξελίξεις στο πεδίο των μαχών, της διπλωματίας και της οικονομίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν διακρίνει καμία επιθυμία από την πλευρά του Κιέβου για προκαταρκτική ειρηνευτική συμφωνία

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστήριξε πως δεν διακρίνει καμιά επιθυμία από την πλευρά του Κιέβου να εκπληρώσει τους όρους μιας «προκαταρκτικής ειρηνευτικής συμφωνίας» – όπως είπε – που είχε επιτευχθεί τον Μάρτιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, όπου συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.

 

Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Καμία αξιοσημείωτη πρόοδος για να υπάρξει ειρήνη


Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την ουκρανική κυβέρνηση στις δηλώσεις Πούτιν. Τον Μάρτιο υπήρξαν πράγματι συνομιλίες, αλλά δεν είχε σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος.

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας συναντήθηκε με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη, στο πρώτο του ταξίδι εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ρωσία και Ιράν πρέπει να συνεργαστούν ώστε να παραμείνουν σε εγρήγορση έναντι της «εξαπάτησης από τη Δύση», είπε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε, επικαλούμενος τις υπηρεσίες πληροφοριών, ότι η Μόσχα επιδιώκει να προσαρτήσει ουκρανικά εδάφη εγκαθιστώντας αντιπροσώπους και καθιερώνοντας το ρούβλι ως νόμισμα σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία.

 

Η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του ουκρανού προέδρου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ στην Ουάσινγκτον.

 

Μαίνονται οι μάχες
Στην Οδησσό τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν αποθήκες πυρομαχικών στην Οδησσό, όπου συγκεντρώνονταν όπλα που οι ΗΠΑ και η ΕΕ έστειλαν στην Ουκρανία.

 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

 

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν να συνεχίσουν την προέλασή τους προς την πόλη Αβντίγιφκα, βόρεια του Ντονέτσκ, αλλά απωθήθηκαν ύστερα από πολυήμερες μάχες κατά τις οποίες υπέστησαν σημαντικές απώλειες, με περίπου 40 νεκρούς.

 

Εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν το ζήτημα των εξαγωγών των ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας – τις οποίες επί του παρόντος έχουν μπλοκάρει οι ρωσικές δυνάμεις.

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να δημοσιεύσει σήμερα ένα σχέδιο για τον περιορισμό της ζήτησης φυσικού αερίου στις χώρες-μέλη της ΕΕ ενόψει του χειμώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή :newsbeast.gr

Διαβάστηκε 34 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα