ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 1:54:30π.μ.
02
Μαΐου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραμένει το αδιέξοδο ως προς τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων από τη Ρωσία

Απομένουν λίγες εβδομάδες ώσπου να εκπνεύσει η ισχύς συμφωνίας

 

Δεν διαπιστώνεται ουδεμία πρόοδος ως προς την άρση των εμποδίων στις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων της Ρωσίας που εγείρονται λόγω της «στρατηγικής κυρώσεων» της Δύσης, δήλωσε ανώτερος ρώσος διπλωμάτης στην Ουάσιγκτον σήμερα, ενώ απομένουν λίγες εβδομάδες ώσπου να εκπνεύσει η ισχύς συμφωνίας που εγγυάται τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

 

Η Πρωτοβουλία για την Ασφαλή Εξαγωγή Σιτηρών και Τροφίμων από Ουκρανικά Λιμάνια, ή Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά, συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2022, κι ανανεώθηκε για δεύτερη φορά τη 19η Μαρτίου.
Επέτρεψε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

 

Αν δεν αρθούν τα εμπόδια που καταγγέλλει η Ρωσία, θα εκπνεύσει τη 18η Μαΐου. Η Μόσχα επιμένει να προσάπτει στη Δύση πως δεν επιτρέπει την εκπλήρωση του μέρους της συμφωνίας που την αφορά.

 

«Δεν έχει υπάρξει ακόμη καμιά πρόοδος στην επίλυση των χρηματοπιστωτικών και εφοδιαστικών προβλημάτων για τη διάθεση ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων», ανέφερε ο Αντρέι Λεντένεφ, στέλεχος της πρεσβείας της Ρωσίας στις ΗΠΑ, μέσω της πλατφόρμας Telegram, σύμφωνα με το Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επιπλέον, πρόσθεσε, «η εισαγωγή αγροτικού εξοπλισμού στη Ρωσία παραμένει δύσκολη».

 

Ο κ. Λεντένεφ χαρακτήρισε το αδιέξοδο άμεση συνέπεια της «στρατηγικής των κυρώσεων» των ΗΠΑ και των εταίρων της σε βάρος της Μόσχας, που συμπεριλαμβάνει περιορισμούς στους τομείς της διεκπεραίωσης πληρωμών μέσω τραπεζών, του εφοδιασμού, των ασφαλίσεων κ.λπ.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 20 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα